SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adıyaman'a Demiryolu Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:56
A- A+ PAYLAŞ
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kısa ve orta vadede Adıyaman’a yönelik demiryolu projemiz yok. Biz gerçekleşmeyecek vaatleri verip insanları hayal kırıklığına uğratmayı istemeyiz" dedi.
 
Nissibi Köprüsü’nün temel atma törenin ardından Adıyaman Üniversitesi’ne geçen Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Adıyaman Valiliği’ni ziyaret etti. Burada tören mangası tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Ramazan Sodan tarafından Bakan Binali Yıldırım’a Nemrut Dağı heykelcikleri ve el dokuması halı hediye edildi.
 
Vali Ramazan Sodan, burada yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın tarihi bir gün yaşadığını, köprünün ulaşım noktasında Adıyaman için büyük önem arz ettiğini söyledi.
 
Bakan Binali Yıldırım ise, ülkenin yollarını açtıklarını, milleti birleştirdiklerini belirterek, bölünmüş yollarla kazaların önemli ölçüde azalma gösterdiğini ifade etti.
 
Adıyaman’da maliyeti 55 milyon TL olan uluslararası havalimanı projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, havalimanının Adıyaman’ın 30-40 yıllık ihtiyacını görecek modern bir alan olacağını söyledi.
 
Gazetecilerin demiryolu beklentisiyle ilgili sorusunu cevaplayan Bakan Yıldırım, “Kısa ve orta vadede Adıyaman’a yönelik demiryolu projemiz yok. Biz gerçekleşmeyecek vaatleri verip insanları hayal kırıklığına uğratmayı istemeyiz. Gölbaşı ilçesinden geçen Malatya- Kahramanmaraş-Narlı hattının Adıyaman’a bağlanması isteniyor. Bunun için çalışma yaptırdık. 62 kilometre uzunluğunda ve 541 milyon TL değerinde bir proje. Bu hat Adıyaman’da kalırsa bir manası yok. Bunun Şanlıurfa, Gaziantep’e, Suriye’ye bağlantısı olursa o zaman bir anlam ifade eder. Dolayısıyla projeyi diğer hatlarla uzun vadede değerlendirebilir. Ama bugünden yarına böyle bir proje hiçbir şekilde verimli değil. Gündemde tutmanın yararı yok” dedi.
 
Bakan Binali Yıldırım, daha sonra özel uçak ile Ankara’ya hareket etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız