SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'a Türk Ocağı Şubesi

0
Güncellendi - 2016-01-23 21:39:36
Adıyaman'a Türk Ocağı Şubesi
A- A+ PAYLAŞ

103 yıl önce kurulan Türk Ocakları’nın Adıyaman Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı olmayan ve fikir kulübü olarak bilinen Türk Ocakları’nın Adıyaman şubesi açıldı. 103 yıl önce kurulan Türk Ocakları, gençlere Türklük ve Türkçülük fikriyatını aşılama faaliyetler yürütecek.

Açılış törenine Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Yavuz, Genel Sekter Yardımcısı Ebru Akşener, Teşkilatlandırma Başkanı Emrah Şenel, çevre illerin şube başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, açılışta yaptığı konuşmada, “Adıyaman Şubemizin açılışı için aranızda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Türk Ocağını 1912 yılında kuruldu. Bu milletin ve bu devlet bizimdir. Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet için bu devletin ve milletin tarihinde çok büyük bir toprağını eşiğinde olduğu bir dönemde kuruldu. Türk Ocakları Türk milletinin ve devletimizin birliği ve bekası için çalışan, bir kültür ve fikir yeridir. Adıyaman’a bir şube açılmasını arkadaşlarımız arzu ettiler ve bize başvuru yaptılar. Burada Türk Ocağı’nın olmaması gerçekten bir eksiklik idi. Biz şuan Genel Merkez Yönetimi olarak şubeniz olmayan pek çok yere, şube açmaya çalışıyoruz. Bizlerde vatan toprağımızın her yerinde Türk Ocakları’nın olmasını istiyor ve düşünüyoruz. Türkiye ve İslam alemi bir savaş ortamından geçiyor. Bu savaş alanında dünyanın büyük güçleri, İslam dünyası üzerinden yürütüyorlar. Müslümanların kanları ve kaynakları üzerinden yürütüyorlar. Bu hepimizin derinden düşünülmesi gereken bir şey Türk milleti bin yıla aşkın bir süredir, İslam alemine önderlik etmiş bir milletir. Aramızdaki bu nifak tohumlarını etkisi hale getirmek ve birliğimizi sağlamak için öncülük etme gayretimiz var. Neresinden bakarsanız bakı, tarihi birikimi ile insan gücü ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam dünyasının en güçlü devletidir. Petrollü olmayabilir yada az olabilir ama tarihsel birikimi, insanın öncü gelişmiş seviyesi ile bu böyledir. Şimdi bizi içerde otuz küsür yıldır bir bela ile uğraştırıyorlar. Terör belası bölücü etlik ve fitne ile uğraştırıyorlar. Biz milletimizin hiçbir üslubunu ayırt etmeden kucaklayan bir anlayış ile hareket etmeliyiz. Türkiye işte bu beladan kurtulduğu zaman hem Türk dünyasına hem de İslam dünyasına büyük hizmetler edeceğine, liderlik edeceğine inanıyorum. Türk Ocağı bu istikametlerde çalışma yapıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yeni açılan Türkocakları Adıyaman şubesi Başkanlığı'na ise Gökhan Dursun getirildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız