SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da FETÖ Tutuklaması

0
Güncellendi - 2016-10-23 01:30:05
Adıyaman'da FETÖ Tutuklaması
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman merkezli olarak Malatya'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde FETÖ'nün gizli yazışma programı Eagle kullanan mensuplarına yönelik  operasyon kapsamında 12 kişi tutuklandı.

Adıyaman merkezli 13 ilde başlatılan operasyonda Türkiye’de ilk gizli yazışma programı Eagle operasyonu düzenlendi. FETÖ terör örgütüne yönelik 15 Temmuzdan sonra yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemelerde gizli yazışma programı olan Eagle kullandıkları tespit edildi.

İncelemelerde Eagle kullandığı tespit edilen 24 şahsın yakalanması amacıyla Adıyaman merkezli Kahramanmaraş, Mersin, Muş, Yozgat, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, İstanbul, Malatya, Gaziantep, Adana, Bingöl olmak üzere toplam 13 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 kişiden 13’ü adli makamlara sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen 13 kişiden 12’si tutuklanırken, 1’i denetimli serbestlik kapsamında salıverildi.

Askeri öğrencilerden sorumlu E.D., büyük bölge talebe sorumluları E.G., E.K., S.K., dershane müdürleri E.D., Y.B., talebe sorumlusu M.D., okuma salonu sorumlusu E.K., jandarma sorumlusu A.S., yurt muhasebecisi A.A., lise sorumlusu A.Ç. ve M.K. tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız