SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da Lüks Oto Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’ya 130 bin liralık Mercedes marka makam aracı alınmasını eleştiren bazı üyeler, 80-90 bin liralık bütçenin aşıldığını, “kimsenin istediği gibi hareket edemeyeceğini” belirtirken, Uslu da “Aracı almak benim inisiyatifimde değildi. Meclis’in kararıyla aldık” dedi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’ya alınan makam aracı tartışma yarattı. Ekim ayı olağan toplantısında, gündem maddeleri görüşülürken söz alan Meclis Üyesi Zeki Dişkaya, başkana makam aracı alınmasını eleştirdi. Birçok ihtiyacı olan ATSO’ya 130 bin TL’lik makam aracının çok lüks olduğunu belirten Dişkaya, “Burada kimse istediği gibi hareket edemez. Meclis tarafından, başkana araç alması için ayrılan 80-90 bin TL bütçenin aşılarak başka bir ilden 130 bin TL değerinde Mercedes marka otomobil alınmasına anlam veremiyorum. İlimizde onlarca otomobil firmasının satış temsilciliğini yapan oda üyesi arkadaşımız varken, gidip başka bir ilden araç alınmamalıydı. Bu, buradaki arkadaşlarımıza saygısızlıktır” dedi.

Mustafa Uslu ise eleştirilere, “ATSO olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sanayicimizin lehine olacak çalışmalara imza attık. Keşke arkadaşımız, bugün burada arabanın gerekliliğini gündeme getireceğine, yıllardır çözülemeyen yeni ticaret odası binası arazisini nasıl çözdüğümüzden bahsetseydi. Biz sanayicilerimizi, işadamlarımızı temsil eden prestijli bir kurumuz. Bu kurumun başındaki birisinin makam aracına binmekten daha doğal neyi olabilir? Kaldı ki aracı almak benim inisiyatifimde olan bir şey de değildi. Meclisin kararı ile aldık” şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından, odada bütçe oylamasına geçildi. Ancak bütçenin reddedilmesi üzerine yeni ATSO binasının arazisi için yapılan çalışmalar ile çalışanların maaşlarının ödenmesi gibi maddi işlemlerin bir sonraki ay yapılacak olağan toplantıya kadar durdurulduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız