SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da Noel Ayini

A- A+ PAYLAŞ

Hıristiyanlar tarafından Hazreti İsa'nın doğum yıldönümü olarak kutlanan Noel bayramı nedeniyle Adıyaman Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Adıyaman, Malatya ve Elazığ'dan gelen Süryaniler, Bölge Metropoliti Melki Ürek'in yönettiği ayinde dualar ederek Noel'i kutladı. Kilisede yapılan ayinde, İsa'nın doğuşunu müjdeleyen çoban ateşi yakılarak dua edildi. Bayram kutlamasına metropolitliğe bağlı illerden onlarca kişi geldi. Dualar edilerek kutlanan bayram nedeniyle gerçekleşen ayinde günah işlediklerini düşünen Hıristiyanlar, metropolit Melki Ürek nezaretinde basına kapalı bir şekilde günah çıkardı.

Ayin metropolit Melki Ürek'in cemaat mensuplarına okunmuş ekmeği yedirmesi ve Hıristiyanların İncil'i öpmeleri ile noktalandı. Ayin sonunda cemaate çikolata ve pasta dağıtıldı.

Noel bayramının tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Adıyaman Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, İsa'nın doğuş bayramını kutladıklarını belirterek, "Bizim açımızdan İsa'nın doğum bayramı büyük bir olaydır. Bizim kanaatimize göre Allah'ın sözü ve tabiatı insanın tabiatı ile buluşuyor. Ülkemizin başarısı insanlığın mutluluğu ve Hıristiyanların sevinci için bayram tüm dünyada olduğu gibi Adıyaman'da da kutlanmıştır. Bayramımızın insanlığa esenlik, barış ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Barış, kardeşlik, mutluluk ve hoşgörü kadar güzel bir şey yoktur. Bayram kutlamasına Adıyaman merkez ve ilçelerin yanı sıra metropolitliğimize bağlı olan illerden de katılım oldu" diye konuştu.

Noel bayramı için diğer illerden gelen Süryani Kadim Cemaati'ne mensup kişiler ise bayramı gönül rahatlığı, huzur ve barış içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Ayin sonrası Metropolit Melki Ürek, Süryani cemaatine mensup kişilerle bayramlaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız