SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da Süryani Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

9. Süryani Kadim Cemaati'nin büyük ayini, Adıyaman'da geniş katılımla gerçekleştirildi.

Süryani Kadim Cemaati'ne mensup kişiler dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelerek Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nde düzenlenen büyük ayine katıldı. Kilisenin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen büyük ayine İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Almanya, İsveç, Hollanda, Amerika ve birçok yerden Süryani katıldı. Büyük ayini İstanbul, İzmir ve Ankara bölgesi ruhani reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya,
Hatay, Mersin ve Elazığ bölgesinden sorumlu Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek yönetti.

Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nin kuruluş günü olan 29 Haziran'ın pazar gününe denk gelmemesi nedeniyle kuruluş yıldönümünü bugün kutladıklarını kaydeden ve bölge topraklarının Süryani cemaati için çok önemli olduğunu belirten Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, "Bu bölge bizim cemaatimiz için çok büyük önem arz ediyor. İlk asırlardan başlayarak 3, 4 ve 5. asırlar boyunca her zaman bizim kiliselerimiz, manastırlarımız ve cemaatimiz bu bölgede olmuştur. Yıllar önce Adıyaman'da yaşayan cemaatimiz Amerika, Avrupa ve Türkiye içinde başka şehirlere dağılmış ve yıllar boyu buralara gelememiş. Cemaat üyeleri, kilisenin kuruluş yıldönümü nedeniyle büyük ayine katılıyor. Doğup büyüdükleri topraklara gelerek özlemlerini gideriyorlar. Ülkemiz ve dünya barışı için her zaman dua ediyoruz. Özellikle böyle bir günde güvenliğimizi sağlayan emniyete teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız