SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'dan Nemrut Davası!

A- A+ PAYLAŞ
ADIYAMAN- Malatya Valiliği'nin internet sitesinde yer alan Nemrut figürü, Adıyaman Belediyesi'nin girişimiyle kaldırıldı. 
 
Ankara'da düzenlenen 'Malatya Günleri' organizasyonunda Nemrut figürlerinin kullanılması Adıyaman Belediyesini harekete geçirmişti. Başkan Büyükaslan'ın talimatlarıyla girişimde bulunan belediyenin hukuk bürosu avukatları Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi davayı Malatya Bölge İdare Mahkemesi'ne sevk etti. Dava açılır açılmaz Malatya Valiliği internet sitesindeki Nemrut figürlerini kaldırdı. 
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Büyükaslan, "Kanun önünde Adıyaman'a tescilli olan Nemrut dağına ait görüntü ve sembollerin Malatya tanıtım günlerinde ve web sitesinde Malatya iline ait gibi reklam edilmesinin ve gösterilmesinin engellenmesi, ayrıca Malatya tanıtım günlerinde kasten haksız ve yersiz olarak Nemrut dağına ait bilgi, belge ve resimleri kullandıkları için 5 Bin TL tazminat alacağımıza hükmedilmesine yönelik başvuruyu yapmıştır. Danıştay 8. Dairesi'nin Nemrut'un Adıyaman'a ait olduğuna dair dava sonuç belgesi de eklenmiştir" dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız