SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'dan Su Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:02:11
Adıyaman'dan Su Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

 CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Çat Barajı’ndan Malatya’ya su verileceğini açıklamasına tepki gösterdi. 

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde bulunan Çat Barajı’ndan Malatya’ya su verileceğini açıklamasının ardından Adıyaman’dan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Son olarak CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan konuyla ilgili basın açıklaması yaparak, iktidar milletvekillerinin bu konuda Adıyaman’ın haklarını savunması gerektiğini vurguladı.

Bilal Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Adıyaman’ın talihsizlikleri maalesef bitmiyor. Su konusunda ciddi problemlerimiz var. Yazın kurak geçmesi ve projelerin işlevsel olmamasından dolayı Adıyaman’da vatandaşlar yazı susuz geçirdi. Böyle olmasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çelikhan ilçesinde bulunan Çat Barajındaki suyun Malatya’ya aktarılacağı beyanında bulundu.

Adıyaman’ın Nemrut Dağı’na sahip çıktılar; bizden sahip çıkan olmadı. Çat Barajına sahip çıkıyorlar ses çıkartan yok. Atatürk Barajı bizim arazilerimiz sular altında kaldı nimetinden Şanlıurfa faydalandı.

Sahipsiz memleket gördükleri için herkes Adıyaman’dan bir şey koparmanın derdinde. Orman ve Su İşleri Bakanı çok rahat bir şekilde Çelikhan ilçesinde bulunan barajın suyunun Malatya’ya gönderileceğini söyleyebiliyor. İktidarın yetkililerinden ses çıkmıyor. Siz Adıyaman’ın hakkını bu şekilde mi savunacaksınız? Millet size haklarını savunasınız diye oy verdi.

Seçtiğimiz vekiller bu konuyla ilgilenmiyor. Bizim vatandaş olarak bunlara tahammülümüz yok. CHP olarak da bu konuların takipçisi olacağız. Milletvekilerinden talebimiz Adıyaman’ın suyuna sahip çıkmalarıdır. Yapamıyorlarsa bu işi bıraksınlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız