SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'dan Tanıtım Atağı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:30
Adıyaman'dan Tanıtım Atağı
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Valiliği, İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteğiyle oluşturduğu profesyonel tanıtım portalı ile dünyaya açılıyor. 

İnternet ortamında Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak tanıtım portalı TPAO Bölge Müdürlüğü salonunda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, vali yardımcıları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın cemiyetleri başkanları, yerel ve yaygın basın mensuplarının sahip ve temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında katılımcılara, multikopterle Adıyaman’ın tarihi ve turistik merkezlerinde havadan ve karadan yapılan çekimler ile 5 dilde çok yönlü hazırlanan tanıtım portalı sinevizyon eşliğinde izlettirildi.

32 aylık görev süresince Adıyaman’da yaptıkları tanıtım ataklarıyla ilin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu süre zarfında Adıyaman’ın tanıtımından, sosyo-ekonomik kalkınmasına kadar çok yoğun gayret sarf ederek elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Bu tanıtım portalının hazırlanması bizim için bir başlangıçtı. Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla bu tanıtım portalı ile profesyonel bir çalışma gerçekleştirildi. Bu portal ile ilimizin tarihi ve kültürel alanda zengin birikimini doğru bilgi ve belgelerle yansıtarak, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında ilimizin tanıtımı profesyonel anlamda gerçekleştirilmiş olacaktır" dedi.

Bugüne kadar Ankara ve İstanbul’da olmak üzere iki defa tanıtım günleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’ın saklı potansiyelini harekete geçirmek ve bunu ortaya çıkarmak amacıyla tanıtıma dönük bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Adıyaman'ın sahip olduğu kültür ve turizm değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla tarihi ve turistik noktalarda restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Eski Kahta Kalesi’nin ihalesini yaparak, yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacaktır. Perre Antik Kentinde başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu yıl içinde buranında bitirilmesini hedefliyoruz. Adıyaman ile Nemrut Dağı arasını 32 km kısaltacak olan Nemrut Kral Yolunun da 3 ay içerisinde bitirerek hizmete sunacağız. Panorama Müzesi’ninde projesi bitirilerek önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacaktır. Bu tanıtım portalının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Basın Toplantısının ardından, Vali Mahmut Demirtaş ve il protokolü, sinek kuşu tarafından Single Camera ile havadan kaydedilen örnek bir çekimi izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız