SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'ın Başka Hiçbir Derdi Yokmuş Demek ki!..

A- A+ PAYLAŞ

Tepehan'da yapılacağı belirtilen ''Nemrut Festivali''nin iptal haberi de, Adıyaman'da "düğün-bayram gibi" duyuruldu..

ADIYAMAN TARAFININ SEVİNCİ..
Uluslararası Nemrut- Kommagene Festivali adı altında bu yıl 13'üncü organizasyonu gerçekleştirmeye hazırlanan Adıyaman tarafının, Malatya'nın Pütürge ilçesi Tepehan Beldesi'nde "Nemrut Festivali" düzenleneceği haberleri üzerine gösterdiği tepki İHA tarafından Adıyaman mahreçli olarak duyurulmuştu.

Daha önce sadece Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın'ın bir açıklamasından öğrenilen Tepehan'daki festivalin ertelendiğine ilişkin bilginin AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık kaynaklı olduğuna ilişkin olarak, İHA'nın bu konudaki ikinci haberi, Adıyaman tarafında bazı kişi ve kurumların, olayı "polemik ve inatlaşmaya döndürme, başarı olarak yansıtma" çabasına dönüştüğünü yansıttı.

İşte, İHA'nın 4 Eylül Pazar günü Adıyaman mahreçli olarak geçtiği haberin metni:

"ADIYAMAN, (İHA)- Adıyaman'da düzenlenen 13. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali ile aynı tarihte denk getirilerek yapılması planlanan Tepehan Nemrut Şenlikleri, Adıyaman'ın gösterdiği tepkiler sonrasında iptal edildi.

UNESCO Tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'ne denk getirilen Tepehan Nemrut Şenlikleri'nin gelen tepkiler üzerine iptal edilmesi, Adıyaman'da sevinçle karşılandı. Yaşanan gelişmeleri kamuoyuna duyurmak isteyen ve Tepehan Nemrut Şenlikleri'ne en çok tepkiyi gösteren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, Adıyaman Belediyesi sünnet şöleninde ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında ATSO Başkanı Zafer Ersoy, festival operasyonunun Adıyaman lehine sonuçlandığını belirterek, "Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'ne denk getirilen Tepehan Nemrut Şenlikleri için AK Parti İl Başkanı ve milletvekillerimize konuyla ilgili gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İki il içerisinde bulunan farklı art niyetli insanların organize ettiği kötü emeller yerine gelmediği için çok mutluyuz. Adıyaman ve Malatya halkının kardeşliğine gölge düşürecek olan insanların oyunları gerçekleşmemesi, hepimizi sevindirdi. İşte mesele budur, hep birlikte olmamız gerekiyor. Artık ben değil biz operasyonu düşüncesiyle hareket edilen festival operasyonu, daha önceki Nemrut'u sahiplenmelerinin amaçlarına ulaşamadığı gibi, yine Adıyaman lehine sonuç alınmıştır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ise, Adıyaman milletvekilleriyle birlikte konuyu İçişleri Bakanı'na iletmek için Gaziantep'e gittiklerini ifade ederek, "Bugün milletvekillerimizle birlikte, konuyu İçişleri Bakanımız'a iletmek için Gaziantep iline gittik. Yolda giderken konuyla ilgili defalarca tepkimizi dile getirdiğimiz Malatya AK Parti MGK Üyesi sayın Öznur Çalık, beni aradılar. 'Malatya ve Adıyaman kardeş halktır' dediler. İki il arasında sorunun büyümemesi için kendilerinin düzenlediği Tepehan Nemrut Şenlikleri'ni bu yıl davetiyeleri ve organizasyonu hazırlamalarına rağmen iptal ettiklerini söylediler.

Tepkilerimizden dolayı iptal edilen Tepehan Nemrut Şenlikleri, bizi ve tüm Adıyaman halkını sevince boğmuştur" şeklinde konuştu.

Yapılan basın toplantısının ardından Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, ATSO Başkanı Zafer Ersoy, iptal edilen Tepehan Nemrut Şenlikleri'nin sevincini halkla paylaşırken, el ele tutuşarak basın mensuplarına poz verdi."

FOTOĞRAF: Tepehan'a karşı "Nemrut Operasyonu"nu başardıklarını açıklayan Adıyaman tarafının sevinci!.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız