SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'ın "Nemrut Davası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:18
Adıyaman'ın
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Nemrut Dağını Koruma Platformu, Malatya tarafından yapılması planlanan turistik yapılandırmaya yönelik açılan yürütmeyi durdurma davasında gelinen süre ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. 

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu'nda, Adıyaman Nemrut Dağını Koruma Platformu Sözcüsü Mustafa Işıldak'ın başkanlığında yapılan toplantıya; Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Kahta Belediyesi adına katılan Av. İsmail Çelik, Nemrut Dağını Koruma Platformu adına davayı takip eden Av. Abdurrahman Tutdere, Atatürkçü Düşünce Derneği Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı, Adıyaman Müze Müdürü Fehmi Erarslan ve birçok kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını platform sözcüsü Mustafa Işıldak yaptı. Işıldak, davayla ilgili gelinen süreç hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Av. Abdurrahman Tutdere, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın almış olduğu bir kararla, Nemrut üzerinde Malatya yamacında otel inşaatı yapılmasına ilişkin bilgiler çıktı. O tartışma üzerine Adıyaman kamuoyunda Nemrut Dağı konusunda bir duyarlılık oluşturmuştu ve o duyarlılık sonucunda yine bu meclis salonunda Adıyaman’ın gerçekten önde gelen bütün sivil toplum örgütlerinin ortak katkısıyla, ortak desteğiyle burada yapmış olduğumuz toplantıda, bu konunun yargıya taşınması ve Adıyaman’ın haklarının ve hukukunun korunması noktasında yargı yolu dışında bir seçeneğin kalmadığı noktasında karara varılmıştır. Geçenlerde davacı taraflara, gerek Adıyaman Belediye Başkanlığı’na gerek Kahta Belediye Başkanlığı’na gerekse gerçek kişiler olarak sivil toplum örgütleri başkanlarına vermiş olduğu bir kararla Danıştay 6. Dairesi mahallinde özellikle tüm iddialarımızın doğruluğunun ne olduğu mahallinde, özellikle projelerin üzerinde uyarlayarak mahallinde keşif kararı yapılmasına karar verildi. Ve bu karar da taraflara bildirildi. Bir de bu noktada özellikle Danıştay 6. Dairesi'nin vermiş olduğu bu ara kararın ne anlama geldiği ve ara kararları yerine getirme noktasında Nemrut Dağı Milli Parkı Koruma Platformu olarak bundan sonra ne yapılabileceğini tartışmak adına burada toplanmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "Zaman zaman Malatya ile Adıyaman arasında yani iki kardeş il arasında Nemrut Dağı'yla ilgili bazen sorunlar çıkıyor, gündemi de etkiliyor. Adıyaman’ın ve sizlerin temsilcileri olarak ilimizin hakkını savunmak bizlerin görevi. Bu görevi yerine getirmek amacıyla elimizdeki imkanlarla çabalıyoruz ve de arkasında duruyoruz. 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu 4. Maddesi uyarınca, Nemrut Dağı uzun devre gelişme vizyon planının onaylanmasına ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Birliği'nin 21.12.2011 tarihli işlemi ve işlemin dayanağını oluşturan Şanlıurfa Kültür ve Hakları Koruma Bölge Kurulu'nun 07.10.2011 tarihli kararının iptal edilmesini istedik, bu itirazımızı yaptık. Avukatımız bu konuyu itina ile takip ettiler. Danıştay bu işin keşfine karar verdi. Bu arada dava açan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte bu davayı Adıyaman’ın lehine çevirmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız