SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyamanlı Doktorlardan Kınama

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Üniversitesi ile ilgili toplantıda rektöre yönelik eleştirilere üniversitede görevli Adıyamanlı doktorlardan tepki geldi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun "tedviren- yönetmek üzere" geçici olarak rektörlük görevini üstlendiği yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi ile ilgili olarak geçtiğimiz Cumartesi günü İnönü Üniversitesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, 1. bölüm sonunda, rektörün hükümete yönelik eleştirilerde bulunduğu iddiasıyla toplantıyı terkettiklerini bildirmiş ve tepkilerini dile getirmişti.

Bu olayla ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nde görevli bazı doktorlar, "Basın Duyurusu" başlığıyla aşağıdaki açıklamayı yaptılar:

"Biz, aşağıda isim ve imzaları bulunan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan Adıyamanlı öğretim üyesi hekimleriz. Adıyaman Üniversitesi ile ilgili bütün gelişmeleri çok yakından izliyor ve üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Bütün Adıyamanlıların da aynı duyarlılıkla davrandığını biliyoruz. Ancak, bir basın mensubunun, basın meslek ilke ve anlayışına aykırı ve amacını aşan bir biçimde davranarak, Adıyaman’a ve Adıyaman Üniversitesine yarar getirmeyecek tutum ve davranışlar içerisinde bulunduğunu da gözlemlemekteyiz. Bu türden davranışların Adıyaman’daki birlik bilincine dayalı dayanışmayı tehdit edebilecek boyutlara ulaşmamasını diliyor, aşağıdaki bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı sorumluluk bilincimizin bir gereği olarak kabul ediyoruz.

1 Mart 2006 tarihinde kurulan Adıyaman Üniversitesi, Rektör (tedviren) Prof. Dr. Fatih HİLMİOĞLU’nun girişimleriyle çok önemli gelişmelere konu olmaktadır. Başta Adıyaman Valisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı olmak üzere, bütün çevrelerin Adıyaman Üniversitesi ile ilgili her konuda tam bir birlik bilinciyle hareket ettiği ve bu birlikteliğin kamuoyunun takdirini kazandığı herkesin bilgisi dahilindedir.

Ayrıca, Adıyaman Üniversitesinin yatırım bütçesi ödeneklerinin verilmesi ve başta Tıp Fakültesi olmak üzere 5 Fakülte ve 3 Yüksekokul’un açılma kararının Bakanlar Kurulu’nca onaylanması girişimlerinin sürdüğü bilinmektedir.

Bu aşamada, 13 Ocak 2006 tarihinde İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Malatya’da ikamet eden Adıyamanlılara yönelik olarak Adıyaman Üniversitesi’nin konumu, sorunları, gelişimi ve geleceği ile ilgili bilgilendirme ve görüş bildirme toplantısı” düzenlenmiştir. Toplantıya Malatya’da ikamet eden 700’e yakın Adıyamanlı ve Adıyaman’a gönül veren kanaat önderlerinin yanı sıra, Adıyaman Valisi Sayın Halil IŞIK, Adıyaman Belediye Başkanı Sayın M.Necip BÜYÜKASLAN, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Zafer ERSOY, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Abuzer ASLANTÜRK, Adıyaman’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Adıyaman’daki yerel basın mensupları katılmıştır. Adıyaman’dan gelen misafirlerin onuruna bir yemek verilmiş ve toplantıya katılanlar hem yemek salonunda hem de toplantı salonunda tarafımızdan karşılanmışlardır.

Toplantı amacına uygun bir sıra ile devam ederken, şeref masasına konuk edilen ve protokolde bulunan bir basın mensubu, “orada olan biteni izleyip kamuoyunu bilgilendirmek” yerine, toplantının daha başında salondan ayrılmış ve diğer salonda basın açıklaması yapmıştır. Bu şahsın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, Rektör (tedviren) Prof. Dr. Fatih HİLMİOĞLU’nun bu şahsın ismini açık olarak anmamasından alındığı ve bu alınganlığını saptırarak, amacını aşan beyanlarda bulunduğu görülmüştür. Bu şahıs, büyük bir coşku ile süren Adıyaman Üniversitesi pastasının yenilmesiyle tamamlanan toplantıyı bir gazeteci olarak izlemekten kendisini mahrum etmiş, dolayısıyla kamuoyunu doğru bir biçimde bilgilendirmekten de uzak kalmıştır. Bu tür tutum ve davranışların gazetecilik mesleğine ve Adıyaman Üniversitesi için sergilenen birlik bilincine bir yarar getirmeyeceğini düşünüyoruz.

Dr. Mahmut DURMUŞ
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı

Dr.Kadir ERTEM
Ortepedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı

Dr. Bekir DURMUŞ
FTR Ana Bilim Dalı

Dr. Şengül YÜKSEL
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı

Dr. Mustafa IRAZ
Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı

Dr. Murat HARPUTLUOĞLU
Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı

Dr. Mehmet YILMAZ
Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız