SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyamanlı Müdür Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

ADANA'da, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın görevinden alınıp, yerine, Adıyamanlı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın hemşerisi Abdulgaffur Büyükfırat'ın atanması, 14 ayrı müdürlüğe de yine Adıyamanlı bürokratların atanacağı söylentileri, sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.

Akdeniz Yörük Dernekleri Federasyonu, Çukurova Yörük Türkmenleri, Ceyhanlılar Derneği, Yüreğir Ziraat Odası dahil 22 dernek ve oda başkanı, Adana'ya Adıyamanlı bürokratların atamalarının yapılacağı iddialarıyla ilgili ortak duyuru yaptı. Bakanlara, milletvekillerine, kamu kurum yöneticilerine de gönderilen duyuruda, `Adana'da boşaltılması kuvvetle muhtemel aşağıda listesi bulunan müdürlüklere kesinlikle Adıyamanlı bürokrat aranmaktadır. İlgilenen Adıyamanlı bürokrat adaylarının AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a müracaat ederek öz geçmiş bırakmaları önemle rica olunur' denilerek mizahi bir eleştiri de yapıldı. Duyuruda, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, TEDAŞ Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Genel Sekreterliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, TUİK Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Dernekler İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne de Adıyamanlı bürokratların atanacağı öne sürüldü.

Akdeniz Yörük Dernekleri Federasyonu Başkanı avukat İsmail Demirdüzen, "Başarılı Tarım Müdürümüz Abdullah Keskin ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Atilla Gülsar'ın görevlerinden alınması bizi üzdü. Her ne hikmetse Milli Eğitim'e Adıyamanlı Abdulgaffur Büyükfırat getirildi. Tarım Müdürlüğü'ne de yine Adıyamanlı bir bürokratın getirileceği duyumları yaygın" dedi. Demirdüzen, Adana'da 14 müdürün daha görevden alınacağı ve bu müdürlüklere de Adıyamanlı bürokratların atanacağı duyumlarını aldıklarını söyledi. Kısa zaman içinde 19 Mayıs Sağlık Ocağı'nda görevli Adıyamanlı bir doktorun da Sağlık İl Müdürlüğü'nün başına getirileceğinin söylentiler arasında olduğunu belirten Demirdüzen, şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütleri olarak Adana'da son zamanlarda bürokratlar hızla değiştirilmekte. Bu atamaları Adıyamanlı olan Adana milletvekilimiz Fırat'ın başlatmış olduğu duyumlarını alıyoruz. Oysa biz Fırat'ı Adana Milletvekili olarak seçtik. Adıyamanlı bürokratlarla çalışmak istiyorsa bundan sonra Adıyaman'dan seçilsin. Biz Adıyamanlı bürokratları da Adıyaman'ı da seviyoruz. Ancak, Adana'yı Adanalı bürokratların yönetmesini istiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak bu tür uygulama yapan siyasilere tepki olarak seçimde kırmızı kart göstereceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız