SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adli Kurul Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da eski hükümlülerden 139 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'na başvurarak iş ve yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın'ın başkanlığında yapılan Koruma Kurulu toplantısına Cumhuriyet Savcıları, kurul üyesi kumu kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşları yöneticisi ve temsilcileri katıldılar.

Toplantı öncesinde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Cuma Sarıçiçek, kurul hakkında bilgi vererek, kuruldan yardım ve destek alanların teşhir edilmediğini belirterek, bu nedenle kurul çalışmalarını basına kapalı gerçekleştirildiğini söyledi. Sarıçiçek, "Bu kurulda, ceza infaz kurumundan salı verilen hükümlüler ile suçtan zarar gören mağdurlar faydalanmakta ve başvuruda bulunmakta. Kurulumuz, her türlü psiko-sosyal yardımlar, nakdi yardım, kredi gibi ihtiyaçları değerlendirmekte ve bir karar vermekte" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Gündem ise, "Koruma kurulumuz, ceza infaz kurumundan tahliye olan hükümlüler ile suçtan zarar gören mağdurların meslek ve sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında, işyeri açmak isteyenlere yardım edilmesinde ve karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde yardımcı olmak üzere her ayın ikinci haftası Çarşamba günü Adliye binasında toplanmaktadır" şeklinde bilgi verdi.

Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Gündem, 2011 yılında yapılan çalışmalar hakkında da istatiki bilgi vererek, "Koruma Kurulu Başkanlığımıza, 12 Aralık 212 tarihi itibariyle 2 kişi eğitim, 5 kişi ayni, 16 kişi kredi ve 96 kişi ise iş olmak üzere bugüne kadar toplam 139 eski hükümlü ile 1 suçtan zarar gören mağdur olmak üzere toplam 140 kişi başvuruda bulunmuştur. Müracaat eden eski hükümlülerden 10 kişiye iş yardımı yapılmış, bunlardan 3 kişi kendi isteği ile ayrılmış, 4 kişi ise işten çıkartılmıştır. 25 ayni yardım, 3 kişiye kredi yardımı, 23 nakdi yardım, 3 kişiye psiko-sosyal yardım, 17 kişiye ise meslek edindirme kursu yardımı, 1 kişiye ise sağlık yardımı olmak üzere toplam 82 yardım yapılmıştır" dedi.

Kurul üyelerine Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan ve diğer savcılar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kurul daha sonra basına kapalı olarak eski hükümlülerden gelen talepleri görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız