SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adli Tatil Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:56
Adli Tatil Başladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Adli tatilin başladığı bildirildi. Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay yaptığı açıklamada, “Adli tatil 20 Temmuz itibari ile başlayıp 31 Ağustos itibari ile sona erecek. 1 Eylül itibari ile bizler yeni adli yıla başlayacağız. Adli tatil ile ilgili düzenlemeyi dün Anayasa Mahkemesi iptal etti. Fakat Anayasa Mahkemesi bu iptalin yürürlüğün iptalini 6 ay sonrasına ertelediği için bu sene adli tatilin 20 Temmuz, 31 Ağustos arasında düzenleme noktasında herhangi bir problem yoktur" dedi. 
 
Adli tatil demek adalet hizmetlerinin veya adliyenin tamamen tatilde olması anlamına gelmediğini belirten Kutlubay, "Nöbetçi mahkemeler, Nöbetçi savcılıklar ve nöbetçi daireler hizmetlerinin başlarındadır. Acil işler adli tatilde görülüyor ama büyük oranda adliye mensupları hakimler, savcılar, adliye çalışanları ve avukatlar büyük ihtimal tatilimizin bir kısmını adli tatilde geçiriyoruz ve adli tatil bitiminde daha rahat bir biçimde yeni bir adli yıla başlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız