SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adli Tıp Buradan Kaldırılmalı"

0
Güncellendi - 2016-03-09 17:20:51
A- A+ PAYLAŞ

BBP Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş, Malatya Adli Tıp Kurumu'nun bulunduğu yerden taşınmasını istedi.

Altuntaş, yaptığı açıklamasında, Malatya Adli Tıp Kurumunun bitişiğinde iki okul bulunduğunu hatırlatarak, kurumun başka yere taşınmasını istedi. Öğrencilerin sürekli cenazeleri görmek zorunda kaldığını vurgulayan Altuntaş, ”Şüpheli ölüm, adli vaka sebebiyle otopsi için gelenler ve cenaze sahiplerinin yakınlarının adli tıp önünde bekleyişi, adli tıp binası önünde yaşanan olumsuz olaylar bu okulda ki çocukların psikolojisini kötü yönde etkiliyor. Okul çevresinde çocukların psikolojisini etkileyecek birçok bina ve iş yerinin kurulması yasak iken, Doğu Anadolu ve güneydoğudan sürekli otopsi vakalarının geldiği bölge kurumu olması nedeniyle okul saatlerinde dahi günde birkaç cenazenin getiriliyor. Çocuklar tarafından görülmesi gerçekten çok zararlı bir durum, güvenlik problemi oluşturacak cenazelerde getiriliyor" diye tepkisini dile getirdi.

Adli Tıp kurumunda personel sıkıntısı olduğunu söyleyen Altuntaş ,“Ayrıca Malatya Adli Tıp Kurumu Bölge Adli Tıp olduğu için iş yoğunluğu çok fazla, burada çalışan personeller iş yükü altında, zor şartlar altında çalıştığı gibi personel alımı yapılmadığı için otopsiler 8-9 ay gibi süreler de çıkıp, raporlar geç tanzim ediliyor. Bütün bu sorunlarla ilgili adli tıp kurumunun yeri 've personel sayısı hakkında BBP olarak çalışma yapamaya davet ediyoruz. Bu durumda Malatya’nın kanayan bir yarası, bu sorunun da çözümünü bekliyoruz, bu işin de takipçisi olacağız" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bence de taşınmalı adli tıp benim de yaşım 22 ben bile etkileniyorum yani psikolojik olarak
    %100
    %0
    Yanıtla