SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adli Tıp Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen, "Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında Adli Tıp Uygulamaları" bölgesel semineri Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Tuğcan Otel'de yapılan seminere, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Keramettin Kurt, Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Özcan Avcı, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Baro Başkanı Aziz Canatar, hakim, savcı, yargı mensupları ile Adli Tıp Kurumu uzman ve personelleri katıldı. 3 ilde gerçekleştirilecek seminerlerin ilki Gaziantep'te yapılırken, Erzurum ve Afyon'da devam edecek. Seminere ayrıca, Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa ve Şırnak illerinden yaklaşık 90 hakim, savcı ve yargı mensupları katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Keramettin Kurt, adalet mekanizmasının sac ayaklarından birisi olan Adli Tıp Kurumu'nun 5 yılda, 7 ilde grup başkanlıkları ve 57 ilde şube müdürlükleri ile çok iyi çalışmalar yaptığını söyledi. Kurt, "Adalet herkese lazım olan bir husustur. Onun için hepimiz, herkese adil ve doğru bir şekilde hizmet etmek zorundayız. 2007 yılında 97 bin dosyanın yüzde 99'u işlenerek ilgili birimlere gönderilmiştir. Çok ağır bir yükün altında çabalıyoruz. Adaletin gerçekleştirilmesini sağlamak üzere bütün birimlerimizle son derece gayretli çalışmalar içerisindeyiz. Bölgesel eğitim seminerlerimizi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Birincisi Gaziantep'te yapılan bölgesel eğitim semineri 2 Nisan çarşamba gününe kadar devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız