SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliye Önünde Arbede.. Polis Havaya Ateş Açtı

0
Güncellendi - 2020-02-08 03:04:06
Adliye Önünde Arbede.. Polis Havaya Ateş Açtı
A- A+ PAYLAŞ

3 YARALI, 11 GÖZALTI.. AKP'li meclis üyesi cinayeti davasının duruşmasından sonra taraflar arasında, Adliye önünde ve çevresindeki sokaklarda meydana gelen olaylar sırasında, polis havaya ateş açarak kavgacıları ayırdı. Olayda 3 kişi yaralanırken, 11 kişi gözaltına alındı.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN CİNAYET DAVASI..

Malatya’nın Kale ilçesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında öldürülen Kale Belediye Meclisi'nin AKP'li Üyesi ve eski muhtar Abdulvahap Akdeniz’in (63) uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğü cinayet davasının ilk duruşmasının ardından taraflar arasında çıkan arbedeyi polis havaya ateş açarak durdurdu.

Cinayet, 18 Haziran 2019 tarihinde Kale ilçesine bağlı Erdemli Mahallesinde (köyünde) meydana gelmişti. Gece saat 23.30 sularında evinin  balkonunda arkadaşları birlikte sohbet eden AKP Kale Belediye Meclis Üyesi ve eski muhtar Abdulvahap Akdeniz’e kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tüfekle ateş açılmış ve kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

İLK DURUŞMA VE SONRASINDA OLAYLAR..

Cinayet sonrasında sürdürülen soruşturma sonucu yakalanan ve tutuklanan, aynı mahallede oturan baba Yasin A. ve oğlu Abit A.'nın yargılandıkları cinayet davasının ilk duruşması Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada sanıklar haklarındaki cinayet iddialarını kabul etmediler. Akşam saatlerine kadar süren duruşmanın ardından taraflar saat 19.00 sularında  Malatya Adliye'den ayrılırken bina önünde ve çevresindeki sokaklarda birbirlerine saldırdılar.

Kadınlı- erkekli kalabalık gruplar arasında kısa sürede büyüyen  arbede polisin havaya ateş açması sona erdi. İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi Adliye önüne sevk edildi.

Arbedede 3 kişinin darp sonucu yaralandığı öğrenilirken, soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere toplam 11 şüpheli ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Av. Selahattin Sarıoğlu (4 yıl önce)
    Adalete bırakmak gerekir artık olayı. Olan olmuş, büyütmek ne fayda verir. Bizim, ‘Kanı kanla yumazlar’ diye güzel sözümüz var. Allah’ın emri de bu, çağdaş ceza hukukunun amacı da bu. Kana kan, kısasa kısas dönemi çook gerilerde kaldı. Artık yargılama işini de, ceza verme işini de münhasıran devlet yapıyor. Olay bölgesi büyüklerinin de, halkının da bu yaklaşımda, kışkırtıcı değil yatıştırıcı, yaklaştırıcı, barıştırıcı olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pardon avukat bey sizin gibi adalet için mücadele veren dava adamları cinayetleri ne kadar küçümser hale gelmiş, olan oldu deyip üstünü kapatmaya çalışır cümleler sarfeder olmuş.demek ki adalet beklediğimiz insanların görüşleri yüzünden ülke cinayetleri bu kadar çoğaldı demeyi de kendime hak görüyorum!!!!!
    0
    0
    Yanıtla