SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliye Önünde Gerginlik

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:30
Adliye Önünde Gerginlik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da MHP’liler oyların getirildiği adliye binası önünde toplanınca gerginlik yaşandı. MHP'nin az oy farkıyla milletvekilliğini kaçırmaları nedeniyle tepkili oldukları belirtiliyor.

Seçimlerin ardından oyların getirildiği Malatya Adliye binasında gerginlik yaşandı. Oyların netleşmesiyle birlikte ilçe seçim kurullarının bulunduğu Adliye binası önü bir anda karıştı. Çok sayıda MHP’li adliye binası önünde toplanarak sayımlarda usulsüzlük yapıldığını savundular. Bu sırada adliye binasında bulunan AKPli Milletvekili Mustafa Şahin’in aracını tekmeleyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede polis biber gazı kullanırken, polis adliye girişinde barikat kurarak kalabalığın içeri girmesine engel oldu. Dışarıda slogan atan MHP’li grup, adliyede bulunan Milletvekili Mustafa Şahin’e uzun süre tepki gösterirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vali Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal  adliye binasına gelirken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. MHP 1. sıra milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız da grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Saat 23.30 sıralarında önce Vali Süleyman Kamçı, sonra da AKP'li Mustafa Şahin adliyeden ayrıldılar.

Öte yandan, şu ana kadar Malatya genelinde açılan sandık oranının yüzde 99.89 olduğu öğrenildi. Kesin olmayan sonuçlara göre AKP 258 bin 854 oy ile 5 milletvekili, CHP ise 73 bin 444 oy ile 1 milletvekili çıkardı. MHP 50 bin 246 oy ile üçüncü parti olurken, HDP ise 35 bin 533 oy alarak dördüncü parti oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız