SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliyede 3 Duruşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'nde, Darende- Ayvalı'daki bir cinayetle ilgili davanın, yine Çocuk Yuvası skandalının memur sanıklarının yargılandığı davanın ve merkez Erenli Köyü'ndeki bir yaralama olayıyla ilgili davanın duruşmaları yapıldı.

CİNAYET DAVASI..
Malatya'nın Darende İlçesi'nde hayvan otlatma kavgasında 2 kişiyi öldürmekle suçlanan şahısa 2 kez müebbet hapis cezası isteniyor.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis istenen Veli T. ile haklarında cinayete iştirakten 15 yıla kadar hapisleri istenen eşi M.T. (50) ve oğlu Mustafa K. (27), olayın yayladaki merada hayvanların otlatılması sebebiyle çıkan tartışmadan çıktığını ifade etti. Mahkeme heyeti, sanıklar Veli T. ve oğlu Mustafa T.'nin tutukluluk halinin devamına kara vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Edinilen bilgilere göre, Darende İlçesi'ne bağlı Ayvalı Kasabası Yeni Mahalle Çaylak Yaylası Kuzucuk Deresi mevkiinde 28 Mayıs 2006 tarihinde hayvanların merada otlatılması sebebiyle meydana gelen kavgada, Veli T. (50) adlı şahıs, tabancayla ateş açması sonucunda Hanifi Karagülle (51) ve oğlu Ahmet Karagülle'yi (21) öldürmüştü.

ÇOCUK YUVASININ MÜDÜR VE MEMURLARI..
Geçtiğimiz yıl şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası olayından sonra, haklarında dava açılan ve aralarında eski il müdürü ile yuva müdürünün de bulunduğu toplam 8 memurun yargılanmasına devam edildi.

Çocuk Yuvası olayıyla ilgili olarak Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler, Çocuk Yuvası eski Müdürü Niyazi Yıldız, Çocuk Yuvası'nda görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında "görevi ihmal" iddiasıyla Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi.

Duruşmaya sanıklar katılmazken, sadece bazı avukatlar katıldı. Sanık avukatlarından Ali İhsan Kal, daha önce mahkemeye tanık olarak ifade veren Ü.S.'nin söylediği "Çocuklara dayak atan kimseyi görmedim. Çocuklara dayak atıldığını, orada dayak olduğunu hemşireler biliyordu" sözlerinin açıklığa kavuşturulmasını istedi. Mahkeme ise, ifadenin dosya ehemmiyeti açısından önemli olduğundan Ü.S.'nin yeniden dinlenmesi için bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar verdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bakıcı kadınların yargılandığı dava ile ilgili olarak gönderilen 3 adet klasörün duruşmada incelenmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, klasörlerin incelenmeye alınmasına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

Bu arada, davanın iddianamesinde, memurlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 257/2 maddesine göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile 53. maddesine göre cezalandırıldıkları takdirde kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmaları talep ediliyor.

TANIKLAR İFADE VERMEDİ..
Malatya'da akraba olan 5 kişinin karıştıkları kavgada birbirlerini yaralamaları sebebiyle açılan davada tanık olarak mahkemeye çağrılan 7 kişi ifade vermekten vazgeçti.

Malatya merkez Erenli Kasabası'nda 6 Eylül 2006 tarihinde 3 kardeş ve 2 yeğenin ailesel sebeplerden dolayı karıştıkları kavgada C.O. (53), M.O. (56), H.H.O. (54), H.O. (31) ve İ.O. (33) birbirlerini yaralamaları sebebiyle, "ölüme sebebiyet verecek şekilde adam yaralama" iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Yapılan duruşmaya tutuklu olan M.O. ve H.H.O. ile diğer 3
zanlı ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren sanıklar, birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Mahkemeye tanık sıfatıyla çağrılan 7 kişi ise sanıkların akrabaları olduklarını söyleyerek, tanıklık yapmayacaklarını belirtip, ifade vermedi. Sanık avukatlarının, Adli Tıp Kurumu'nu raporlarını kabul etmediklerini belirterek, yeniden rapor alınması talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti, M.O. ve H.H.O.'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız