SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliyede Operasyon, 2 Terörist Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:10
Adliyede Operasyon, 2 Terörist Ölü
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 8 saat süren rehine krizi polisin yaptığı operasyonla sona erdi. Operasyonda 2 terörist ölü ele geçirilirken savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Çağlayan’daki İstanbul adliyesinde öğlen saatlerinden itibaren başlayan rehine krizi yaklaşık 8 saat sonunda akşam 20.30 sıralarında gerçekleşen operasyonla sona erdi.

Öğlen saatlerinde başlayan rehine krizinin ardından adliyedeki duruşmalar ve işlemler eteleyen Başsavcılık adliyedeki memurlarda 15.00 sıralarından itibaren çıkış emri verdi. Adliyeyi boşaltan Başsavcılık daha sonra adliyedeki basın odasının da boşaltılmasını istedi. Ancak yapılan görüşmelerin ardından basın mensuplarının odalarında kalmalarına müsaade eden yetkililer adliyenin üst katlarına ise kimseyi almadı.

Adliyeye giriş ve çıkışları tamamen kapatan yetkililer aralarında İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ında bulunduğu müzakereciler dışında kimsenin adliyeye girişine izin vermedi.

MÜZAKERELER SÜRERKEN SİLAH SESİ DUYULDU

Müzakereciler ile eylemciler arasında telefon görüşmesi sürerken savcının rehin tutulduğu odada akşam 20.30 sıralarında silah sesi duyuldu. Odadan silah sesinin duyulmasının ardından savcının odasının önünde hazır bekletilen özel tim ekipleri odayı basarak operasyona başladı. Kısa süren çatışmanın ardından eylemciler etkisiz hale getirilirken savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı.

İKİ KEZ PATLAMA ÇOK SAYIDA SİLAH SESİ DUYULDU

Çatışma sırasında adliyede iki kez patlama sesi duyulurken çok sayı dada silah sesi duyuldu. Patlamaların eylemciler tarafından bomba süsü verilmiş paketlerin kontrollü şekilde patlatılmasına ilişkin olduğu iddia edilirken operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi. Teröristler tarafından başından vurulan savcı Kiraz ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve terörden sorumlu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı kameralar karşısına geçerek operasyona ilişkin açıklama yaparak teröristlerin etkisiz şekilde ele geçirildiğini açıkladı.

Öte yandan olay yerinde bulunan terörist cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleniyor. Cesetlerin, tamamlanacak işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırılması bekleniyor.

"SİLAH SESLERİ GELİNCE.."

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine operasyonuyla ilgili, “Savcımız ağır yaralı olarak şu an da hastanede tedavi altında. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir” dedi. 

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan şahıslara yönelik yapılan operasyonun ardından basın açıklaması yaptı. Altınok, “12.36 sıralarında 2 teröristin adliyemize girerek savcımız Mehmet Selim Bey’in odasına girişte ve odasında savcımız rehin alınmıştır. 6 saat boyunca iletişim kanalları açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal Bey de bu iletişim kanallarının kurulmasında yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca sabırla metanetle ve bütün çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları savcımızın odasında silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet güçlerimiz operasyon yapmışlardır. Bütün iletişim kanalların kullanılmasına rağmen silah seslerinin gelmesi üzerine savcımız ağır yaralı olarak şu an da hastanede tedavi altında. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir.

Hiç kimsenin canının yanması için bütün mücadele verilmiş olmasına rağmen terörist gruplar emniyetin iyi niyetine rağmen olumlu bir netice alınmamış ve savcımıza silahla müdahale de bulunmuşlardır. Bizde operasyon gerçekleştirdik. Şu an da eylemci teröristlerle ilgili gerekli adli çalışmalar yapılmaktadır. Savcımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ise, “Bugün Çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Çok değerli meslektaşımız vazifesini yapmakta iken iki terör örgütü mensubu tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanılarak bir eyleme maruz kalmıştır. Tabi yaşadığımız bu yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde biz hep iyi niyetle hareket ettik. Kimsenin kılına zarar gelmeden eylemin bitirilmesini bekledik. İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal’ın da kurduğu iletişim ile eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iyi niyetli iletişim devam etmekte iken İstanbul barosunun gayretleriyle iletişim araçları açık tutularak eylemin sonlandırılması istendi. İletişim devam etmekte iken savcımızın odasının içerisinde silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak müdahalede bulundular. Müdahale sonucunda savcımız yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kendisine sağlık diliyoruz. Diğer iki teröriste suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçirildi.

Biz yargı camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır. Yasal işlemler neyse, sabah iletildiği gibi hukuk çerçevesinde terörle mücadelede devletimizin güvenlik güçleri tarafından yürütülecektir. Yaralı savcımıza acil şifalar diliyorum. Allah’tan ona can sağlığı diliyorum. İnşallah ailesine ve mesleğine kavuşur” diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine savcı Mehmet Selim Kiraz’ın durumun ağır olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI..

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adliyesindeki rehine olayının üzerinde durulacak ibretlik bir vaka olduğunu belirterek, Türkiye’ye döner dönmez bu işin her yönüyle ele alınacağını söyledi. 

Çeşitli temasları bulunmak üzere Romanya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalacağı otele girişinde basın mensuplarına İstanbul adliyesindeki operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyle Selim Kiraz savcımızın odasına girilip orada önce kendisi rehin alınıyor. Valimiz, emniyetimiz sürekli irtibat halinde kendileriyle sürekli görüşmeler yapıp bazı adımlar atıyor. İçeriden silah sesleri duyulunca güvelik teşkilatımız odaya giriyor. 3 değil 2 teröristi öldürüyorlar. Savcımız 3 tane başından 2 tanede vücudunun çeşitleri yerlerinden yara alıyor. Dua edelim sağlığına kavuşsun, durumu ciddiyetini koruyor. Tabii ki şu anda Sayın Başbakanla ile de görüşmemizi yaptık. Durum değerlendirmelerini yapıyorlar. Biz de döner dönmez yarın akşam bu işi her yönüyle ele almak suretiyle… Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz diğer adliye görevlilerinin adalet saraylarına girmesine kadar ne gibi muameleye tutulacaklar bunlar ele alınacak” dedi.

“Bu üzerine çok çok önemli durulacak ibretlik bir vakadır” diyen Erdoğan, “Tabii ben polisimizin özellik yaptıkları operasyon sebebiyle kendilerini kutluyorum. Onlar da bir yerde silah seslerinden sonra cansiperane odaya girip gereğini yerine getirdiler. Savcımızın ailesine geçmiş olsun diyorum, dua etmekten başka şu an elimizden bir şey gelmiyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız