SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliyeleri Bakana Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:20
Adliyeleri Bakana Sordu
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kapatılan Adliyeler ile ilgili olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. 
 
Milletvekili Ağbaba'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle; 
 
"Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı kararı ile Malatya, Arguvan ve Kuluncak İlçeleri’nin Hekimhan Adliyesi'ne, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçeleri Adliyelerinin ise  Malatya Adliyesi'ne bağlanmasına karar verilmiştir.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1) Malatya’da bir süre önce  Doğanyol, Kale ve Battalgazi İlçeleri adliyeleri kapatılmış, 15.06.2012 tarihli kararla Malatya’da kapatılan adliye sayısı yediye çıkmıştır. 13 ilçesi bulunan  bir şehrin 7 ilçesinde adliye hizmetlerinin yapılamaması Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Türkiye’de İl ve ilçelere göre adliye dağılımları nasıldır?
 
2) Arguvan- Hekimhan arası 1 saat,  Kuluncak- Hekimhan ,  Yazıhan-Malatya arası 45 dakikadır. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi  veren köylülerin adliye işlemleri için de kendi ilçelerinin dışındaki farklı bölgelere yönlendirilmesi Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bu durumun yöre halkını mağdur edeceği düşünülmekte midir?
 
3) Arguvan - Hekimhan arası yolu bakımsız olup, özellikle kış aylarında yol sık sık kapanmaktadır. Ayrıca mevcut şartlarda Arguvan-Hekimhan arası yolcu taşımacılığı yapılmamaktadır. Minibüs ve otobüs seferi bulunmamaktadır. İnsanların adliyeye gidebilmek için büyük zorluklarla karşılaşacağı ortadayken;  HSYK Kararı ile Arguvan’da yaşayan vatandaşların cezalandırıldığı düşünülmekte midir?
 
4) Kapatılacak adliyelerdeki Hakim ve Cumhuriyet Savcıları başka yerlere tayin edilecekleri açıklanmıştır. Adliyelerde çalışan diğer kamu personelleri ile ilgili nasıl bir işlem yapılması düşünülmektedir? Bu karar alınırken personellerin aileleri, çocuklarının eğitim durumları, konaklamaları, ulaşımları  vb gibi insani değerler düşünülmemiş midir?
 
5)Adliyelerin kapatılması ile ilgili karar alınmadan önce Kaymakamlar, Belediye Başkanları, hakim ve savcılar ile  diğer idarecilerden görüş ve öneriler alınmakta mıdır? Alınmamış ise “Ben yaptım oldu” anlayışı ile hareket etmek doğru mudur?
 
6) Bakanlığınız tarafından yeniden yapılandırma adı altında hayata geçirilen bu uygulamanın asıl sebebi nedir? Adalet Bakanlığı kapatmalar ile ne kadar tasarruf sağlamayı planlamaktadır?
 
7) Bir taraftan ‘yargıda reformlar yapıyoruz’ denilmesi, diğer taraftan  adliyelerin kapatılması Bakanlığınızca çelişki olarak değerlendirilmekte midir? Kapatılacak adliyelerin binaları ile ilgili nasıl bir işlem yapılacaktır?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız