SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adliye'nin Bazı Bölümleri de MATİM'e Taşınacak"

0
Güncellendi - 2018-12-08 17:59:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve partili yöneticiler ile Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti. Han “Öznur Çalık, Malatya’ya emeği geçen kıymetli bir milletvekilimiz.” diyerek, Adliye Binası konusundaki sorun ve talepleri dile getirdi.

Çalık ise konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin inşası içinde hukuk adamlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Adalet duygusunu asla sarsmadan, güçlünün değil, haklının haklı olduğu bir Türkiye için bizde AK Parti olarak 2002 yılından beri çok büyük çaba sarf ediyoruz. Hukuk dışı ve demokrasi dışı güçlerle sürekli bir mücadele içinde olduk.” dedi.

Malatya’ya yeni bir adliye binası yapılması konusunda yıllardan beri bir çalışma ve takip içinde olduklarını belirten Çalık, bu projenin yer konusundaki ihtilaflardan dolayı geciktiğini ve şuanda karar verilen yerin 2019 yılı yatırım programında olması için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Mevcut adliye binasının yetersiz kaldığını belirten Çalık, MATİM İş Merkezinde ayrılan bir bölüme Adliye Binasındaki bazı bölümlerin taşınacağını ve yeni bina için biraz zamana ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Hakan Soylu (5 yıl önce)
    Çalık ise konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin inşası içinde hukuk adamlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Adalet duygusunu asla sarsmadan, güçlünün değil, haklının haklı olduğu bir Türkiye için bizde AK Parti olarak 2002 yılından beri çok büyük çaba sarf ediyoruz. Hukuk dışı ve demokrasi dışı güçlerle sürekli bir mücadele içinde olduk.” dedi. Dünyanın en komik üçüncü fıkrasına aday olur bu demeç
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Ağlanacak halimize güleriz... Burada herkes olayın mimar-mütahit boyutunu yazmış da... Yahu bu Adliye niye yetmiyor? Kapasiteyi neden karşılamıyor diye soran olmamış ! Artan borçlar, boşanmalar, nitelikli dolandırıcılıklar, hak ihlalleri, karşılıksız çekler, hukuksuzluklar neden arttı arkadaş dememişiz. Aslında bu yer arayışları, yetememezlik, yaşantımızın keşmekeşliğinin en acı tablosudur. Haydi hep birlikte 100 katlı adliye yapalım... Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Yav he he secim öncesi yine vaadler diziliyor.uyumaya devam güzel memleletimin güzel insanları
    0
    0
    Yanıtla
  • NİHAT Malatyalı (5 yıl önce)
    Her İl'e yeni kocaman adliyeler yapıldı Malatya Büyükşehir olmasına rağmen Adliye binası çok eski malatya ya hiç yakışmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Zaten icra müdürlüğü başka binada böyle olursa adliye toplamda 3 binaya bölünecek.Yuh bee Adıyaman Gölbaşı , Maraş Elbistan adliyeleri bile Malatya ya 10 basar.Uyumaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Küçük şehirlerin bile ne adliye Sarayları var ya.Bizim Malatya nınki eski hanlara benziyo. Gerçi bizimde çok pratik çözümler üreten vekillerimiz var???? Bu şehir gerçekten çok sahipsiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Hayırdır çınar bu ara çalıktan ayrılmıyor... :DDD
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap yeşil (5 yıl önce)
    Matim ve Yimpaş neyi bekliyor acaba yoksa birileri kendisi için mi ayırıyor Malatya milletvekilleri lafla her şey yolunda gösteriliyor ama icraat yok halkın bir şey bilmediğini sanıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    yine yamalı bohçaya dönderdiler memleketi. hava alanı yetmiyor, yamalı bohça yapılıyor, adliye yetmiyor, başka ek binaya taşınıyor, battalgazi devlet hastanesi yıkılıyor, poliklinikle idare edin deniliyor. yazıklar olsun malatya'nın yarısı olmayan şehirlere saray gibi adliye binaları, şehir hastaneleri yapılıyor. malatya'ya yamalı bohça.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (5 yıl önce)
    Genis bir alana kurulmali ve sehrin kesmekesinden uzak olmali. Mevzu sadece yeni bina olmamali. Bakiniz Elazig adliyesi yeni bir bina fakat simdiden yetersiz. Cunku 5 yil sonrasini bile dusunmeden yapilmis gunu kurtarmalik bir bina. Malatya adliyesi oyle olmamali. Buyuk ve yeni olmali. Yaninda bos alan arsa olmali. Cunku ilerleyen yillarda yetersiz kalirsa eger hemen yanina ek binalar yapilabilmeli. Muhakkak kapali ve acik otoparklari olmali. Bu konulara dikkat edilecek sekilde yeni adliye yapilmali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (5 yıl önce)
    Ayrıca maile taşınması yapılacak olan nüfus Müdürlüğünün bağlı bulundukları belediyelere ait binalara taşınması daha dogru olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (5 yıl önce)
    ATIL DURUMDA BULUNAN YİMPAŞ NEDEN ADLİYE SARAYI OLARAK KULLANILMIYOR.YER MUSAİT TEK ŞEY TADİLAT.OTOPARK ALANI VE ÇEVRESİ İLE EŞSİZ BİR YER.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (5 yıl önce)
    Lapunzel den masallara kaldığımız yerden devam ediyoruz. ....
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN MEMİŞ (5 yıl önce)
    YİMPAŞ'a Asliye Ticaret Mahkemesi İş Mahkemesi ve Hukuk Mahkemeleri taşınmalı Yada Sadece Bölge İdare Mahkemesi Olmalı orada atıl durumda yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre yolu (5 yıl önce)
    16 yılda neyi hallettilerki.milletvekilleri anlaşamadı hizmetler engellendi.keşke olmasalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    yine yapaCAĞIZ hikayesi o zaman en yakından başlayın taramaya YİMPAŞ binası Adliye ye ek bina olarak tesis edilebilir özellikle Hukuk mahkemeleri için
    0
    0
    Yanıtla