SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliye'ye Sevk Edildiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:36:15
Adliye'ye Sevk Edildiler
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde 'tefecilik' yapanlara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 55 kişi Antalya Adliyesi'ne sevk edildi. 
 
Adliyeye dört otobüsle getirilen zanlılar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Otobüslerden sivil ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinde indirilen şahıslar, "Vicdanen rahatız. Suçsuzuz. Alnımız ak bir şekilde bu işten çıkacağız. Haram para yemedik. Suç işlemediğimiz için de yüzümüzü kapatmayacağız" dediler. Bu sırada zanlıların yakınları, "Yüzünüzü kapatmayın, siz suçlu değilsiniz. Haklılığımız er geç ortaya çıkacak" diye seslendi. Şahısların arasında kadınların da olması dikkatleri çekti. 
 
Suçlamalar Neydi?
 
Antalya'da POS cihazıyla tefecilik yaptığı ileri sürülen iki suç örgütüne yönelik 5 ay sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 5 Mayıs'ta Antalya ve ilçelerinin yanında Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, İstanbul, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatya'da 750 polisin katılımıyla 68 ev ve 21 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi, 2'si kadın 55 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, kendilerine başvuran kişilerin kredi kartı borçlarını ödedikleri, kurdukları şirketlere ait POS cihazlarından bu kişilerin kredi kartlarından yüzde 10-15 oranında faiz koyarak para çektiği ileri sürülmüştü. Zanlıların 160 kişinin kredi kartından para çektiği, bu şekilde ayda 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenmişti. Zanlıların iş yerlerinde yapılan aramalarda 165 POS cihazı ile müşterilerin isimlerinin ve telefonlarının bulunduğu 40 ajanda ele geçirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız