SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliyeye Sevkedildiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli olmak üzere 4 ilde gerçekleştirilen "suç örgütü" operasyonunda gözaltına alınan 44 kişi sabah saatlerinde Adliyeye sevkedildi.

Aralarında biri daire müdür yardımcısı olmak üzere 5 kamu görevlisinin yanı sıra çok sayıda müteahhitin de bulunduğu 44 kişi, Devlet Hastanesi'nde erken saatlerde yapılan adli muayenenin ardından Malatya Adliyesi'ne sevkedildiler.

Bu arada operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerinin İlimiz genelinde yaptığı istihbarı çalışmalarda; bir suç örgütü varlığının tespit edilmesi üzerine;

Elde edilen bilgi ve duyumlar doğrultusunda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının (CMK 250.Madde ile Yetkili) talimatları ile şahıslarla ilgili detaylı çalışmalara başlanılmış, uzun süreli çalışmalar neticesinde; şahısların ilimizde adam yaralama, ihaleye fesat karıştırmak, adam kaldırmak ve alıkoymak, rüşvet alıp vermek, korku ve sindirme ile çek senet tahsilâtı, nitelikli yağma, 6136 SKM, tehdit, darp ve cebir suçlarından oluşan 17 ayrı suça karıştıkları diğer illerde de faaliyet gösterdikleri tespit edilmiştir.

Malatya C.Başsavcılığının (CMK 250.Madde ile Yetkili) talimatları doğrultusunda 28/10/2008 günü eş zamanlı olarak Ankara, Antalya ve Adıyaman illeri ile birlikte ilimizde operasyon yapılmıştır.

Yapılan operasyonda toplam 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda;

• 1 adet Kaleşnikof marka otomatik tüfek,
• 3 Adet Kaleşnikof şarjörü ve bu şarjöre uyumlu 40 adet kaleşnikof mermisi,
• 9 adet değişik çap ve markalarda tabanca
• 6 adet Av Tüfeği
• 212 adet değişik çap ve modelde fişek
• 3 adet 6136 SKM kapsamında bıçak ve kama,
• Örgütün baskı kullanılarak el koyduğu 1 adet binek oto,
• 26 gram Esrar maddesi
• 23 Adet Yeşil Reçeteye Tabii Hap,
• Suçlarda kullanılan çok miktarda belge ve doküman (Çek, Senet, İhale evrakları) ele geçirilmiştir.

Yakalanan (44) şahıs haklarında; “Suç İşlemek Maksadıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olma, Örgüt Adına Suç İşleme, İhaleye Fesat Karıştırma, Tehdit, Adam Yaralama, Alıkoyma, Nitelikli Yağma, Görevi Kötüye Kullanmak, Gizliliğin İhlali, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Evrakta Sahtecilik, İçmek Maksadı ile Madde Bulundurmak, 6136 SKM, Suçu Üstlenme, Adli Mercileri Yanıltma” suçlarından hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 31.10.2008 günü Adli Makamlarına sevk edilmişlerdir.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak, suç ve suçlularda mücadelemiz kesintisiz devam etmekte olup, Vatandaşlarımızın sahip oldukları bilgileri bizimle paylaşmaları çalışma azmimize güç katacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız