SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adliyeyi de Sivas'a Bağlayın"!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:18
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın bölge adliye mahkemelerinde Kayseri’ye, bölge idare mahkemelerinde Gaziantep’e bağlanmasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Oldu olacak, Malatya Adliyesi’ni de Sivas’a bağlasınlar kurtulalım.” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Adalet Bakanlığı kararında 6 yeni Bölge Adliye Mahkemesi  kurulduğu, daha önce Adana’ya bağlı olan Malatya’nın Kayseri’de kurulan Bölge Adliye Mahkemesine bağlandığı belirtilmişti. Aynı kararda 8 İlde  Bölge İdare Mahkemesi’nin kurulduğu, Malatya’nın Gaziantep Bölgesi’ne bağlandığı açıklanmıştı.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Yıllardır Bölge Adliye Mahkemesi’nin Malatya’ya kurulacağını söyleyenler, bölge adliye mahkemesinden vazgeçtik, elimizdeki bölge idare mahkemesini bile başka kente gönderdiler. Seçim öncesi mahalle mahalle dolaşıp vaatlerde bulunanlara sormak lazım, vaatlerinizin arasında bölge idare mahkemesini başka kente bağlamak var mıydı? Elimizde avucumuzda ne varsa hepsi teker teker gitti. İstihdam sağlayan fabrikalar, müdürlükler yetmezmiş gibi şimdi de Bölge İdare Mahkemesi’nin kapanıp, Gaziantep’e bağlandığı belirtiliyor. Malatya Adliyesi’ni de Sivas’a bağlasınlar da kurtulalım . Olur olmaz her konuda açıklama yapan AKP’nin milletvekillerinin, sessizliğe gömülmeleri ise çok düşündürücü. AKP ile birlikte Malatya kaybetmeye mahkûm bir şehir olarak anılmaya başlandı.”dedi.

Ağbaba, daha sonra yaptığı açıklamada da CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in istifasını ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

"CHP'DE HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nde her şeyin güllük gülistanlık olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte bunların olması normal. Bunun Murat beyin bir partiyle olan ilişkisinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kendisi açıklama yapacaktır. Olağan Kurultay ile ilgili süreç devam ediyor. Kongre ve delege seçimleri hızla yapılıyor. Bu süreçte olağanüstü kongre isteyen arkadaşlarımız var. Bunun televizyon ekranlarında tartışılmaması gerekiyor. Şuanda sanki Cumhuriyet Halk Partisi'nde çok önemli bir tartışma varmış gibi gözüküyor, öyle bir tartışma yok. Türkiye'nin en demokratik yapısı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Parti içi demokrasiyi hazmetmiş bir yapısı var. Bir sıkıntı ya da olağanüstü bir durum yok. Partimizde her şey normal ve güllük gülistanlık" dedi.

"TÜRKİYE'DE SADECE BİRİLERİNE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

Türkiye'de artık hiçbir şeyin özgür olmadığını iddia eden Ağbaba, şunları söyledi: "Basın özgürlüğü sadece birilerine var. Atatürk'e küfredenlere basın özgürlüğü var. Onlara soruşturma açılmıyor. Türkiye'nin Cumhuriyetin değerlerine küfredenlere soruşturma açılmıyor. Ama Cumhurbaşkanına eğer Twitter'dan, Facebook'tan bir şey paylaşıyorsanız soruşturma açılabiliyor. Cengiz Çandar'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten' soruşturma açılabiliyor. Mustafa Kemal Atatürk'e küfredenler, ölüm yıldönümünde hakaret yağdıranlar, 10 Kasım'ı Cumhuriyetle rövanş ve öç alma olarak görenlere maalesef soruşturma açılmadığı gibi Cumhurbaşkanı uçağında baş köşede ağırlanıyor."

"TÜRKİYE'DE OLAĞAN DIŞI ŞEYLER YAŞANIYOR"

Ağbaba, 'yakında evlerimizdeki televizyonların fişleri çekilecek' diyerek, "Türkiye'de artık hiçbir şey özgür değil. Yakında evimizin içerisindeki televizyonların fişlerini çekerlerse, izlediğimiz kanalı beğenmeyenler bunu da bekleyebiliriz. Maalesef kimse tepki göstermiyor. Türkiye'de olağanüstü şeyler oluyor. Bir ilimizde bir kadın tutuklandı, daha önce 'başörtülü bacılarımıza saldırdı' diyenler, şimdi başörtülü bacılarımıza kelepçe takmaya başladılar. Biz, kime hukuksuzluk olursa olsun, bu cemaat ya da farklı bir yapı olur, bunun karşısındayız. Bizim için hiç kimsenin dini inancı, mezhebi, etnik kimliği önemli değil, önemli olan hukukun uygulanması. Bu konuda maalesef Türkiye'de olağan dışı şeyler yaşanmaya başladı" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız