SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliyeyi Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:52
Adliyeyi Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve Avrupa Konseyi tarafından yürütülen 'Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Projesi' nedeniyle oluşturulan uzman heyet, Malatya Adliyesi’ne geldi. 

Türk ceza adalet sisteminin işleyişini yerinde görmek üzere pilot adliyeleri ziyaret etme kapsamında Malatya Adliyesi’ne gelen Avrupa Konseyi uzmanları ile Adalet Bakanlığı görevlileri, adliye girişinde Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Orhan Erdim, terörle mücadeleden sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Özden Doğan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan tarafından karşılandı.

Toplam 14 kişiden oluşan heyet, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın'ı ziyaret ederek, burada bir süre sohbet etti. Sayın, heyeti Malatya'da görmekten mutlu olduklarını ifade ederken, heyet ise yapılan karşılama ve gösterilen nezaketten dolayı teşekkür etti.

Proje, Türk ceza adalet sisteminin Avrupa standartları bakımından etkinliğinin geliştirilmesi ve Türk ceza adalet sisteminde insan hakları standartları uygulamalarının iyileştirilmesi hedefini taşıyor. Avrupa Konseyi uzman heyeti, 3 gün süreyle kolluk ve savcılık tarafından yapılan soruşturma sürecini inceleyecek, ardından ise soruşturma ve kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından karar alma sürecini, koruma tedbirlerinin nasıl alındığını, duruşmaların nasıl yapıldığını ve sanık ile nasıl görüşme yapıldığını inceleyecek. Heyet, proje kapsamında daha önce Ankara ve İzmir adliyelerini ziyaret ettikten sonra Malatya Adliyesi'ne geldi. Ziyaretler sonucunda elde edilen sonuçlar rapor haline getirilecek. 

Proje; Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Barolar Birliği, İçişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Adli Tıp Kurumu tarafından destekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız