SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adnan Erkuş Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-03-02 21:27:02
Adnan Erkuş Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da arkeoloji ve halk müziği alanında çalışmaları ile tanınan Adnan Erkuş vefat etti.

Malatya Müzesi'nin kuruluşunda görev alıp bir süre müdürlüğünü de yapan Erkuş, Aslantepe Höyüğü kazılarında da İtalyanlar ile uzun yıllar çalıştı.

Halk müziği alanında Malatya Halk Eğitim Merkezi’nde başlayan çalışmaları ile tanınıp, bir dönem Orhan Gencebay ile birlikte Ahmet Sezgin’in saz ekibinde yer aldı.

Halk müziği besteleri ve doldurduğu plakları da olan 74 yaşındaki Adnan Erkuş, bir süredir tedavi görüyordu.

Erkuş'un cenazesi 1 Mart Çarşamba günü Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hakiye (7 yıl önce)
    Neden Nedensellik ve Olasılık kitabını kütüphane'den o kadar kitabın arasından almamın tek sebebi 1 satırlık cümleydi, kitabı okumaya başladım ve benim düşüncelerimle uyuştugunu fark ettim. Sonra Adnan Erkuş'u araştırmaya karar verdim ve 3 gün önce vefat ettiğini ögrendim de büyük bir yıkım yaşadım...
    0
    0
    Yanıtla
  • NEDİM kORKMAZ (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun Malatya’da tanınmış bir kişiydi Abimin arkadaşıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Sayın Adnan Erkuş'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisi halk müziği konusunda oldukça iyi çalışmalar yapmıştır.Aynı zamanda değerli bir sanatçıdır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak isminin yaşatılması ; Malatya sevdalısı bir sanatçı için yerinde olur kanaatındayım. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (7 yıl önce)
    ALLAH rahmet eylesin, Başta ,Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum,Nur içinde yatsın inşallah, Çok düzgün ,efendi bir adamdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Malatya'da tanınmış bir kişiydi.
    0
    0
    Yanıtla