SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Af Söylentileri Yüzünden Prim Ödenmiyor..''

A- A+ PAYLAŞ

SSK primlerine af getirileceği yönündeki çıkan haberlerin, işverenlerin SSK primlerini yatırmamasına neden olduğu bildirildi.

SSK Malatya İl Müdürü Ahmet Özakdağ, yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde gerek yazılı ve gerekse görsel basında, kurumun birikmiş prim ve diğer alacaklarının ödenmesi hususunda, kamuoyunda af olarak nitelendirilen yasal düzenlemelerin yapıldığı ya da yapılacağı yönünde çeşitli haberler yayınlanmış bulunmaktadır. Bu durumun, gerek geçmiş dönemlerde kurumumuza borcu bulunan işverenlerimizin, gerekse geçmiş dönem borcu olmayan işverenlerimizin cari ay prim borçlarını da ödememe gibi bir eğilime girmelerine yol açtığı gözlemlenmiştir" dedi.

Özakdağ, yapılan yasal düzenlemelerin halen sonuçlanmadığını belirterek, vatandaşların mağdur olmamaları için mevcut yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız