SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFAD Camide Afeti Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:42
AFAD Camide Afeti Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekiplerince Cuma Namazı öncesinde cami cemaatine tabii afetler konusunda vaaz verildi.

AFAD eğitim Uzmanı Mustafa Türker ve AFAD Acil Kurtarma Ekibi, merkez Kaynarca Fadıl Baba Camii’ne giderek, burada slayt eşliğinde Cuma Namazı öncesinde tabii afetler konusunda ve tabi afetlere hazırlık çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular.

AFAD Eğitim Uzmanı Mustafa Türker, depremlerin büyük bir kısmını binaların çok sağlam olmamasından dolayı büyük zararlara neden olduğunu belirterek, “Özellikle bu tabi afetlere karşı korunmada çok şey bilmediğimiz için olay başımıza geldiği zaman da bir şey yapmaya vaktimiz olmuyor. İşte bu olaylar başımıza gelmeden önce bugünkü çalışmamız gibi eğitimlere önem vermeliyiz. Tabi afetlerin ortaya çıkışını engellemeye hiç birimizin gücü yok. Fakat ortaya çıkan sonuçları arttırma ve azaltma bizlerin elinde. Marmara Depreminde ölenlerin ve yaralananların büyük bir kısmı, yıkılmayan binaların içinde hayatını kaybetti. Peki nasıl olmuş. Evdeki eşyalar sağlam olmadığı için devrilmesi sonucunda altında insanlar altında kalmış. Dolaplar sağlam konulmamış ve ilk sarsıntıda insanların üzerine düşmüş. Tabii afetlerin vermiş olduğu zarları insanlar olarak azaltabiliriz. Bunun içinde önceden tedbirlerimizi herkes üzerine düştüğü şekilde almalıdır. Binalar sağlam yapılmalı, bina içine konulan eşyalar sağlam yerleştirilmeli, tabii afet anında ve sonrasında yapılması gerekenleri hepimiz bilmeliyiz” diye konuştu.

Türker, Türkiye’de bir önceki deprem ve tabii afetlere göre, kayıpların daha da azalmaya başladığının, bundan da alınan tedbirlerin ve insanların bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Cuma Namazı sonrasında ise AFAD Arama-Kurtarma Aracı, cami cemaatine tanıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız