SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFAD'a Araç Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:50
AFAD'a Araç Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) koordineli yürüttü proje ile 18 yeni araç filosu illerden AFAD yetkililerine teslim edildi. 

AFAD Başkanlık binasında gerçekleştirilen teslim törenine AFAD Başkanı Fuat Oktay, UNDP Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ve illerden araçları teslim almaya gelen AFAD çalışanları katıldı.

Araçların teslim töreni öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan AFAD Başkanı Fuat Oktay, araçların özellikle Suriye’li ve Irak’lı mültecilerin kamplarının bulunduğu illerin güçlendirilmesine yönelik olduğunu belirterek, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programıyla (UNDP) 2014’te bir protokol imzalanmıştı. Bugün bu araçların illerimize devriyle buradayız. Bu illerimiz arasında özellikle kampların olduğu iller var. Bu illerimiz, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay İstanbul, Kilis, Adana, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Şırnak, Bursa, Konya, Osmaniye, Ankara, Batman, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya” dedi.

“MART AYINDA İKİNCİ HAFİF TONAJ ARAMA KURTARMA ARAÇLARINI GÖNDERİYOR OLACAĞIZ”

AFAD olarak kendi bütçelerinden de arama ve kurtarma ekiplerini güçlendirme projelerinin olduğunu açıklayan Oktay, “Bizim AFAD olarakta yine kendi bütçemizden 2015 itibariyle arama ve kurtarma ekiplerimizi güçlendireceğimizi ifade etmiştik. Bununla ilgili Mart ayında ikinci hafif tonaj arama kurtarma araçlarını gönderiyor olacağız. Bu tüm illerimize olacak. Daha sonra ağır tonajlı araçlarımızı da 2015’te ümit ediyoruz Mart ayı itibariyle teslim ediyor olacağız. Yine bu yıl karlı havalarda arama kurtarma olaylarındaki sıkıntılarla ilgili de kar motorları ve paletlerle kış şartlarının ağır geçtiği illerimiz donatıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE GELEN 1.6 MİLYON SURİYE’Lİ MÜLTECİNİN BELEDİYELER VE AFAD ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

Basın toplantısında konuşan UNDP Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ise, “Türkiye’deki mülteci krizinde 18 arama ve kurtarma aracının en uygun şekilde kullanılacağına dair güvenimiz tam. Belediyelere teslim edilecek 20 ve daha sonra 20 aracında belediyelerin de güçlendirilmesinde önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye’ye gelen 1.6 milyon Suriyeli mültecinin belediyeler ve AFAD üzerinde baskı oluşturduğunun farkındayız. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olarak kabullenici toplulukların güçlendirilmesi konusunda bunun bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu bizim ilk projemizdi, başlangıç aşamamızdı” şeklinde konuştu.

Tüm çalışmaların AFAD koordinasyonu içinde yapıldığını ve gelecekteki projelerde de AFAD ile çalışmayı düşündüklerini vurgulayan Malhotra, “Türkiye hükümetinin Suriye krizindeki yüklendiği yükün yeteri kadar uluslararası camiada paylaşılmadığını ve Türkiye’nin bu yükü tek başına yüklendiğini görüyoruz. Biz de bu yükü taşımada Türkiye’ye yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Araçlar hafif tonajlı arama ve kurtarma araçlarının ilk örnekleridir. 4X4 çekiş sistemli olan araçlar ileri seviyede arama ve kurtarma ekipmanlarının taşınmasına olanak veren üst yapıya sahiptir. Araçlar, 5.5 tonluk çekme vinci, araç telsizi, navigasyon cihazı, geri görüş kamerası ve teleskobik aydınlatma sistemi ile donatılmıştır.

Basın toplantısının ardından Oktay ve Malhotra, AFAD Başkanlık binası önüne çıkarak, araçların anahtarlarını illerden gelen AFAD görevlilerine teslim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız