SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFAD'a Mikrokopter Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:56
AFAD'a Mikrokopter Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD),  arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere mikrokopter satın aldı.  "Uzaktan kumanda edilebilen, havada görüntü ve fotoğraf çekerek arama kurtarma yönetim merkezine veri aktaran insansız hava aracı" olarak tanımlanan mikrokopter bundan böyle kayıp vakalarını aramada kullanılacak. 

Yerden 250 metre yüksekliğe çıkabilen ve 1750 metre yarıçapında hareket edebilen insansız hava tarama aracının kaydettiği görüntüler de saniye saniye izlenerek arama süreci yönetilecek.  Araç, AFAD ekiplerinin özellikle dağlık ve zor arazi koşullarındaki arama kurtarma faaliyetlerini kolaylaştırmış olacak. 

Özellikle kayıp vakalarında en kısa sürede olumlu sonuç elde edebilmek amacıyla kullanılacak olan mikrokopter, uzaktan kumanda ile çalışıyor ve üzerinde bulunan yüksek çözünürlükteki termal kamerası ile koordinatları girilen bölgeyi tarıyor. 

Malatya AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp, daha çok bahar ve güz aylarında arazi şartlarında kayıp vakalarını kurtarmada, mikrokopterin havadan bölgeyi tarayarak,  zaman kaybını önleyeceğini ve vakaya  en kısa sürede ulaşılmasında ekiplere büyük katkı sağlayacağını söyledi.  Demiralp, başta uçurumda yuvarlanma, yüksekten düşme gibi hayati tehlike arz eden kayıp ve yaralanma vakalarına hızla ve doğru müdahale edilebilmesi konusunda da mikrokopterin hayati bir işlev üstleneceğini kaydetti. 

Aracın hedeflenen düzeyde kullanılabilmesi için AFAD’da görevli 2 personelin mikrokopter üreticisi firma tarafından eğitileceğini, simülasyon çalışmalarını da kapsayan bu eğitim sayesinde aracı kullanacak personelin yetiştirilmiş olacağını belirten AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp, aracın toplamda 65 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. 

Arama-Kurtarma Timi Başkanı Türker: Saha taramalarında büyük kolaylık sağlayacak

AFAD İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi Başkanı Mustafa Türker ise mikrokopter aracının çok küçük ve pratik olduğu için arazideki arama kurtarma faaliyetlerinde büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.  

Cihazı uçurmadan önce bir koordinat noktası belirlediklerini söyleyen Türker,  herhangi bir aksaklık durumunda veya kapsama alanı dışına çıktığında, cihazın uçuş için havalandığı noktaya geri döndüğünü ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız