SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFDK'dan Darendeli Oyuncuya 20 Maç Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi ekiplerinden Darendespor'a mevcut puanından 3 puan silme cezası verdi.

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi Play-off grubunda dördüncü haftada Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Darendespor-Malatya İdmanyurdu karşılaşması, İdmanyurdu'nun 1-0 üstünlüğüyle devam ederken, penaltı kararı sonrası Darendesporlu oyuncular ile hakem arasında yaşanan tartışma sonrası yarıda kalmıştı.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararını verdi. Kurul, Darendespor'a 'çıkan saha olayları nedeni' ile mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verdi. AFDK ayrıca, Darendespor'un futbolcusu Hüsnü Gökhan Ayaz'a 'hakeme sözle hakarette ve saldırıda bulunması nedeni' ile takdiren teştiden 20 resmi müsabakadan men cezası verdi. Kurul, Darendesporlu futbolcu Vahap Can Aslan'a 'hakeme eylemle sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni' ile 5 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Darende Spor Klb. hakkında; 14.04.2019 tarihinde oynanan Malatya İ.Y. Spor - Darende Spor 1. Amatör Küme Play Off (Malatya) müsabakasında çıkan saha olayları nedeni ile mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine, Hüsnü Gökhan AYAZ (Darende Spor Klb. Fut.) hakkında; 14.04.2019 tarihinde oynanan Malatya İ.Y. Spor - Darende Spor 1. Amatör Küme Play Off (Malatya) müsabakasında hakeme sözle hakarette ve saldırıda bulunması nedeni ile takdiren teştiden 20 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Vahap Can ASLAN (Darende Spor Klb. Fut.) hakkında; 14.04.2019 tarihinde oynanan Malatya İ.Y. Spor - Darende Spor 1. Amatör Küme Play Off (Malatya) müsabakasında hakeme eylemle sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni ile 5 resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mtaha (4 yıl önce)
    İdmanyurdu şampiyon yapmak için Darende sporu harcadılar 20 maç nedir puan silme cezası nedir Malatya’da futbol bu şartlarda ilerlemez yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Amet sporlu futbolcu jilet atıyor futbolculara bu kadar ceza almadı ama iş hakem olunca ama itirazdan 20 maç yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla