SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Afet Bölgesi Düşünülüyor mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:31
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı don zararları konusunda AKP Malatya Milletvekillerinin ve hükümetin sessiz kalmasını eleştirerek  “Bir haftadan beri Malatyalılar adına Meclisten haykırıyorum ancak ne bir AKP milletvekili ne de Hükümet Malatyalıların sesini duymuyor. Hükümet derhal açıklama yapmalı ve Malatyalı üreticilerin borçlarını ertelemeli, faizlerini silmelidir. Mecliste bulunan başta Malatya milletvekilleri olmak üzere herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. CHP’li Ağbaba, ayrıca Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yanıtlanması isteğiyle konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda kayısı üreticilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Ağbaba geçtiğimiz hafta yaşanan don felaketinin ardından gerekli duyarlılığın gösterilmemesini  eleştirdi. 

“BİR HAFTADIR HAYKIRIYORUM”

Ağbaba konuşmasında  “18 Martı 19 Marta bağlayan gece, Malatya'da 50 bin ailenin geçim kaynağı, ekmeği olan kayısımız, bazı bölgelerde yüzde 90 oranında dondan zarar gördü. Malatya'da derhâl, zaman geçirilmeden zarar tespiti bitirilmelidir. Geçtiğimiz yıl kayısı para etmemiş, satılan kayısılardan maalesef zarar edilmiş ve yok pahasına satılmıştır. 50 bin aileden ancak 6 bin üretici TARSİM'e kayısılarını sigorta ettirmişlerdir, bu nedenle Malatyalı mağdurdur. Bir haftadan beri Malatyalılar adına Meclisten haykırıyorum ancak ne bir AKP milletvekili ne de Hükümet Malatyalıların sesini duymuyor. Derhâl Hükümet açıklama yapmalı ve Malatyalı üreticilerin borçlarını ertelemeli, faizlerini silmelidir. Mecliste bulunan başta Malatya milletvekilleri olmak üzere herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”ifadelerini kullandı.

“AFET BÖLGESİ İLAN EDECEK MİSİNİZ?”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından  yanıtlanması istemiyle bir de soru önergesi verdi.

Ağbaba önergesinde, Malatya’da meydana gelen don olayı sonrası kayısı ağaçlarının büyük zarar gördüğünü,  Malatya ekonomisinin milyonlarca lira kayıp yaşadığını, don olayı sonrası çiçeklenme görülen bölgelerde ilk belirlemelere göre %30 ile %90 arasında hasar meydana geldiğini belirterek, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e;

1-“Malatya’da meydana gelen don olayı sonrası kayısı üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının silinmesi veya ertelenmesi düşünülmekte midir?

2-Malatya genelinde 2 gün üst üste yaşanan don nedeniyle , kayısının ortalama %50’si çiçek döneminde yanmıştır. Malatya için çok büyük bir önemi olan kayısı ürününün dondan zarar görmesinin ardından bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi düşünülmekte midir?”sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız