SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afet Eğitimi..

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay tarafından yapılan "Afet zararlarının azaltılması eğitimi" Malatya'da yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay Malatya Şube Müdürü Safa Yaşar, Türk Kızılay'ı tarafından yürütülen "Afet Zararlarının Azaltılması" programının "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma" projesinin Malatya eğitimlerinin başlayacağını bildirdi. Yaşar, "Türk Kızılay'ı, olası afetlere karşı yürüttüğü hazırlık çalışmaları çerçevesinde geliştirdiği 'Toplum Liderlerinin Teşkilatlandırılması Projesi-Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Programı' kapsamında başta İstanbul olmak
üzere eğitim çalışmalarına; Muhtarlar, Din Görevlileri, Öğretmenler ve Diğer İlgili Grupların katılımı ile devam edecek. Proje ile İstanbul'dan başlayarak afet zararlarını azaltmak için Kızılay Şubeleri aracılığıyla, yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla afetlere karşı hazırlıklı olma bilincini geliştirerek toplumsal sorumluluk bilinci oluşturmak amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.

"Bugün 35 ilde uygulanan eğitimler vermek için Türkiye'de 544 eğitici yetiştirildi. Malatya'da da bu eğitimleri alan eğiticilerle TLT eğitimleri 13 Nisan eğitimlere başlanacak. Bu proje Türk Kızılay'ı, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokollerle uygulanmaktadır" diyen Yaşar, şunları kaydetti:

"Malatya Merkezde eğitimlerin Programları: Muhtarlar: 13, 15, 18 ve 20 Nisan 2011 günlerinde saat 10.00 Malatya Kızılay Şubesi eğitim salonunda, Öğretmenler: 19, 20, 21, 26, 27 ve 28 Nisan 2011 günlerinde Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda, Din Görevlileri: 26 Mayıs 2011 Belediye Konferans Salonunda eğitim yapılacaktır."

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma" projesinin Malatya eğitimlerinin başlayacağını belirten Kızılay Malatya Şube Müdürü Safa Yaşar, "Bilindiği gibi ülkemiz deprem kuşağında yer almaktadır. Olası bir afet durumunda toplumun bilinçlenmiş olması can ve mal kayıplarını en aza indirmektedir. Daha da önemlisi afet sonrası yapılması gerekenleri koordine edecek ve temel eğitim almış bildik kişilerin bu işleri yapması, toplumu yönlendirmesi gerekmektedir. Bu da bir mahallenin tanıdığı Din Görevlisi, Öğretmen ve Muhtar olacaktır. Kısaca toplum lideri olarak bu bildik üç kişiye eğitim vereceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız