SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Afet Kapsamına Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:42
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, geçtiğimiz hafta heyelan meydana gelen Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Karanlıkdere mahallesinin Gücük mezrasında incelemelerde bulunarak, afetzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve MASKİ Genel Müdürü Dr.Özgür Özdemir ile bazı daire başkanının da eşlik ettiği inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek, yaraların en kısa zamanda sarılacağını söyledi.

Meydana gelen heyelanla büyük bir tehlike atlatıldığını ve yaraların hemen sarılması gerektiğini belirten Başkan Çakır, “Yamaç bir bölge ve zeminde su olması nedeniyle meydana gelen heyelanda, evler oturulamaz hale gelmiş durumda. İlgili kurumlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli müdahaleler yapıldı. Şu an itibariyle alınması gereken geçici tedbirler alındı.

Burada yaşayan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda nereye yerleşileceğine dair hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Çünkü önümüzde kış mevsimine 3-4 ay var. Afet kapsamına alınarak, gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Biz de takip ediyoruz. Hemşerilerimizn ihtiyaçları için buradayız. Herhangi bir ihtiyaçları olursa bizler takip edeceğiz ve sorunları çözmeye çalışacağız. Bütün hemşerilerime geçmiş olsun diyorum” dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise gerekli müdahale ve hassasiyetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Olaydan sonra baktık, durum çok tehlikeli. Hemen çadır yeri tespit ettik. Büyükşehir Belediyesi buraya tesviye yaparak, düzeltti. Elinden geleni yaparak çadırlar kuruldu. Vatandaşın acil ihtiyacı olan su ve kanalizasyon 1-2 gün içerisinde temin edildi. Bugün büyükşehir belediye başkanımız geldi, kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da büyükşehir belediyemizle birlikte elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Karanlıkdere Mahallesi muhtarı Mustafa Kubat da meydana gelen heyelan sebebiyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, yapılan müdahaleler sonucunda gerekli işlerin kısa zamanda yapıldığını söyledi. Bundan sonra yapılması gerekenleri konuştuklarını belirten Muhtar Kubat, Başkan Çakır ve diğer yetkililere teşekkür etti. Vatandaşlar da ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Vatandaşların yanı sıra çocuklarla da ilgilenerek sohbet eden Başkan Çakır, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

"HER TÜRLÜ SIKINTILARINA ANINDA KOŞUYORUZ.."

Bu arada Doğanşehir ilçesinin Gücük mahallesinde meydana gelen toprak kaymasında evleri zarar gören vatandaşlarla iftar açan Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, her zaman vatandaşların yanında olacaklarını söyledi. 

Toprak kaymasında evlerin tehlike arz etmesi sonucu çadır kuruldu.

Kaymakam Murat Irgatoğlu ve Belediye Başkanı Vahap Küçük, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kaymakam Irgatoğlu, afetten sonra vatandaşı yalnız bırakmadıklarını belirterek "Yanlarında olduk. Gerekli acil ihtiyaçlarını karşıladık. Şimdi birlikte Ramazan sofrasındayız ve iftarı açacağız. Her türlü sıkıntılarına anında koşuyoruz. Devletimizin gücünü gösterdik. Kalıcı konutlar için yer tespiti çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Belediye Başkanı Vahap Küçük de, afetten dolayı çok üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ama biz her türlü ihtiyaçlarını belediye olarak karşılıyoruz. İftar yemeğini getiriyoruz. Ne derlerse ne ihtiyaçları varsa anında yapmaya çalışıyoruz. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanarak, yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Şimdi iftarımızı birlikte açtık, konuştuk dertleştik. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kalıcı konutların yapılması için bize düşen görevi acilen yerine getireceğiz.” 

Mahallenin en yaşlısı 105 yaşındaki Mehmet Dede ise, nüfusa göre 105 yaşında olduğunu belirterek "Babam 120 yaşında vefat etti. Ben böyle bir hükümet görmedim her şeyi anında yapıyorlar. Eskiden kimse gelmezdi ya da gelseler bile ‘geçmiş olsun’ der giderlerdi. Şimdi Allah razı olsun hükümetimizden, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar. Kaymakamımız hiç buradan gitmiyor. Allah ondan razı olsun, insana değer veriyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız