SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Afet Sayılabilecek Salgındı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:22
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Malatya'nın içme suyu sisteminde rehabilitasyon çalışmaları konuşuldu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ile Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Pehlivan'ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda ilk konuşmacı olarak Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Pehlivan söz aldı. 2005 yılında meydana gelen salgın üzerine MASKİ ile ortak çalışmalarının başladığını belirten Prof. Dr. Erkan Pehlivan, Malatya'nın çok iyi sayılabilecek su rezervlerine sahip olduğunu ancak bu suya kötü suların karışması ile su kalitesinin düştüğünü, aynı sebepten dolayı da 2005 yılında afet sayılabilecek bir salgının Malatya'da meydana geldiğini söyledi. Bu olaydan sonra diğer kentlere de örnek gösterilen İl Halk Sağlığı Komitesi’nin oluşturulduğunu, bu sayede meydana gelebilecek krizlere çok daha hızlı ve verimli bir şekilde müdahale edebilme imkanı bulduklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan ve bir sunum yapan MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, akademik ortamda Malatya suyu hakkında konuşmaktan, bilgi paylaşımında bulunuyor olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, sözlerine başladı. Malatya suyunun altyapı çalışmaları ile ilgili olarak 6360 sayılı kanun ve 2560 sayılı İSKİ kanununa uygun yapılanmaya gidildiğini, teşkilat planı, görev ve yetkilerin belirlenmesine çok önem verdiklerini belirtti. Özdemir, teknoloji ve iletişim ağını verimliliği artırmak adına aktif bir şekilde kullandıklarını ve bu sayede kayıp kaçak oranında büyük kazançlar elde ettiklerini söyledi. Suyu üretmek ve tüketilen suyu tekrardan kullanmak üzere arıtmak için önemli altyapı çalışmalarına başladıklarını, 716 mahalleye hizmet götürdüklerini, bunun için de gelişmiş bir araç filolarının olduğunu dile getiren Dr. Özgür Özdemir, eğitimine de büyük önem verdiklerini kaydetti. Özdemir, mevcut imkanları çerçevesinde laboratuvarlar kurduklarını, bu laboratuvarlarda su kalitesini anbean takip ettiklerini, yeni hizmet binalarının tamamlanmasının ardından bölgeye hizmet verecek üst düzey bir laboratuvar kurulmasını da planladıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız