SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afete Hazırlık Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:48
Afete Hazırlık Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesindeki 44 MİLKUT koordinasinde, Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen afetlere hazırlıklı olma eğitim seminerleri sona erdi.
 
Afetlere hazırlıklı olma eğitim seminerlerinin sonuncusu 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Afetlere hazırlıklı olma eğitim semineri çerçevesinde 44 MİLKUT yöneticleri, bir savaş durumunda, deprem ve sel felaketi gibi durumlarda nelerin yapılacağını sinevizyon eşliğinde anlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzman Selçuk Açıkgöz, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, "Doğu Anadolu fay hattı ülkemizin en aktif fay hattıdır. Her 5 ya da 10 yılda bir 7 şiddeti civarında
depremlerle karşışaşabiliyor. Bu nedenle depreme karşı tedbirli olmamız gerekiyor. Deprem insanları öldürmüyor. Binalar öldürüylor. Bu nedenle binaları standartlara uygun yapmak lazım" ifadeleri kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız