SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Afet"in Durumu Felaket!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi, resmi binalar ile okulların depreme karşı hazırlıklı olup olmadığını araştırarak, sonucu kamuoyuna açıklayacak. 
 
Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarına Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında devam etti.  Toplantıda Girmana Vadisi Çevre ve Rekreasyon alanı ile ilgili olarak Girmana Belediyesi ile protokol yapma yetkisinin Malatya Valiliği'ne verilmesi kabul edildi. 
 
Toplantıda konuşan CHP İl Genel Meclisi Vahap Altunok, "Afet olunca, biz afeti gündeme alıp konuşuyoruz. Van'da meydana gelen deprem sonrasında Malatya'dan Van'a giden arama-kurtarma ekipleri akaryakıt sıkıntısı yaşamıştır. Van'dan dönerken de yine akaryakıt konusunda sıkıntı yaşamışlardır. 2012 yılı bütçesinden İl Afet Kurumu'na gerekli araç ve gereçlerle birlikte yeterli derecede bütçe aktarılmalı. Gerekli olan malzeme konusunda sıkıntılar yaşıyorlar" dedi. 
 
Bütçe Komisyonu Başkanı AKP'li Mehmet Şireci, "Geçmiş dönem de Afet kurumu için zorunlu bir pay yoktu. buna rağmen biz 100 bin TL tutarında bir ödenek aktardık. 2012 yılı içinde 350 bin ile 400 bin TL tutarında bir ödenek öngörüyoruz. Kurum müdürü ile görüşüp, talep ve ihtiyaçlarına göre bütçe aktaracağız. Şartlar neyi gerektiriyorsa, onu yapacağız" dedi. 
 
AKP'li Üye Hasan Göğüs, "Adamların bir arabası bile yok. Kızılay Derneği şube Başkanı olmam nedeniyle gidip görüştüm. Çok vahim bir sıkıntı var. Bana göre, ne gerekiyorsa vermemiz gerekiyor" diye konuştu. 
 
AKP Grup başkanı Mehmet Ali Doğan, "Afet durumunda tek yetkili vali beydir. İsterse istediği kurumdan araç ve gereç alabilir. Biz Afet kurumu'nun tüm araçlarını sağlayamayız. Buna ne bizim, ne de Malatya'nın bütçesi yetmez" dedi. 
 
AKP'li Üye Veysel Yaşar'da, kendisini de arama-kurtarma ekiplerinde görev aldığını belirterek, "Afet Kurumu'nun ne binası nede ellerindeki alet ve makine parkı yeterli değildir. Araç parkları yeterli değildir. Teknik malzeme konusunda önemli sıkıntılar yaşıyorlar. Bunlar çok acil ihtiyaçlardır. Tam donanımlı bir teknik aracın verilmesi gerekiyor. İhtiyaç duyulan malzemelerin bulunması gerekiyor. Hatta, Malatya'da gönüllü olarak arama-kurtarma faaliyetinde bulunan ekipleri de malzeme desteği sağlanmalıdır" şeklinde konuştu. 
 
CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç ise, Malatya'nın depreme hazırlıksız olduğunu söyleyerek, "Malatya'daki tüm resmi bina ve okulların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda araştırma yapılmalı" önerisinde bulundu. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, Malatya'daki tüm resmi kurum binası ve okulların gözden geçirilerek depreme karşı dayanaklı olup olmadıklarının belirlenmesi için rapor hazırlanması gerektiğini belirterek, "bunları tespit edip, kamuoyuna bildirmekte bizim görevimiz" dedi. 
 
Önerge oy birliği ile kabul edilerek, resmi bina ve okulların deprem konusundaki durumlarını belirlenmesi için İl Genel Meclisi'nin 3 ayrı komisyonuna görev verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız