SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afetzedeye EYY Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ve Doğanyol ile bağlı köylerinde zarara neden olan 2005 ve 2007 depremlerinde mağdur olan ailelere "Evini Yapana Yardım" metoduna göre yardım yapılacağı bildirildi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya ve çevresinde 2005 ve 2007 yıllarında meydana gelen deprem afeti sonucu Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ve bağlı köylerinde 681 aile konuttan, 391 aile ise ahırdan hak sahibi kabul edilerek Evini Yapana Yardım (EYY) metoduna göre 2008 yılı yatırım programına alındı. Malatya Milletvekili Öznur Çalık “Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak’la gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde konut ve ahırların EYY metoduyla yapılması hususu 2008 yılı yatırım programına alındı. Gayretlerimiz neticesinde ailelerimizin uzun süredir bekledikleri müjdeli haberi bugün duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Öznur Çalık Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde inşa edilecek Afet Konutlarıyla ilgili vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirterek “Vatandaşlarımız 2008 yılında yapılacak olan konut ve ahırların ihale usulüyle değil EYY metoduyla yapılmasını arzuluyorlardı. Bu konuyu Milletvekillerimizle birlikte Bayındırlık Bakanımıza ilettik. Bakanımız bu talebimizle ilgili gerekli talimatları verdi ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın görüşlerine sunularak 8 milyon 176 bin YTL ödenek tahsis edilerek 2008 yılı yatırım programına alınması sağlandı.” dedi.

Malatya Milletvekili Çalık “Her iki ilçede 72 yerleşim yerinde 681 konut için 16.320.000 YTL proje bedel ve konutlarının fiziki seviyesi olan %50’sine tekabül eden 8.160.000 YTL ödenekli, 63 yerleşim yerinde 391 ahır 3.519.000 YTL proje bedel ve ahırların fiziki seviyesi olan %50’sine tekabül eden 1.759.000 YTL ödenekli ve bir iş yeri ise 9000 YTL proje bedel ve ödeneğinin tamamı olan 9000 YTL ödenekli, olarak EYY metoduna göre Bakanlıkça 2008 yılı yatırım programına alınmıştır. Hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni ederim.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız