SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afgan Hekimlere Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:49
Afgan Hekimlere Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
Afganistan Sağlık Bakanlığı ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Afgan hekim ve sağlık çalışanları Malatya'da eğitim alacak. 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta 13'ü hekim, 36'sı sağlık çalışanı olmak üzere toplam 49 Afgan sağlık personelinin üniversitelerine geleceğini belirtti. 
     
Afgan sağlık çalışanları ve hekimlerinin Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde acil tıp, yoğun bakım ve anestezi eğitimi alacaklarını ifade eden Kızılay, Afganistan gibi Türkiye için kardeş bir ülkenin sağlık eğitimine katkıda bulunmalarının Türkiye açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, ''Bu eğitimler, uluslararası düzeyde eğitim veren, sağlık eğitimi ihraç eden fakülte ve üniversite olduğumuzun en somut göstergesi'' dedi. 
     
Eğitimler kapsamında Malatya'ya gelecek hemşirelerle anestezi teknisyenlerinin 3'er ay, pratisyen hekim ve cerrahların da 6 ay ila bir yıl arasında eğitim alacaklarını belirten Kızılay, devam eden süreçte de tıbbın bütün dallarında eğitim almak üzere Afgan hekimlerin üniversitelerine geleceğini bildirdi. 
     
Tıp alanında asistan yetiştirme konusunda fakülte olarak önemli bir birikime sahip olduklarını dile getiren Kızılay, uluslararası alanda farklı ülkelerdeki hekimlere eğitim verebilecek noktaya ulaştıklarını söyledi. 
     
Kızılay, Afganistan dışında, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla Kuzey Irak'tan da kendilerine aynı yönde bir talep geldiğini hatırlatarak, geçen yıl da Azerbaycan'dan bir grup hekimin karaciğer nakilleri konusunda eğitim aldığını söyledi. Kızılay, ''Sağlık eğitimi ihracatına açığız. Talep eden ülkelere eğitim hizmeti vereceğiz'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız