SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afganistan Kan Gölü...

A- A+ PAYLAŞ
 
Afganistan’da Aşure Günü etkinliklerine katılan Şiileri hedef alan iki bombalı saldırıda, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu en az 48 kişi öldü.
 
Patlamalardan ilki, başkent Kabil’deki bir Şii türbesinin girişinde yaşandı. İkinci patlamanın ise Kabil’in kuzeyindeki Mezar-ı Şerif’ kentindeki bir başka türbeyi hedef aldığı belirtildi.
 
Kabil polisi, Ebu-Ul Fazil türbesine yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişinin, Lohar eyaletinden gelen Şii hacılarla beraber türbeye geldiğine inanıyor. Suçla mücadele bürosu şefi Muhammed Zahir, saldırıları kimin düzenlendiğinin henüz belli olmadığını belirtti ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.
 
Sağlık yetkilisi Seyid Kabir Amiri, Kabil'deki hastanelerde en az 100 yaralı bulunduğunu söyledi.
 
TEK BOMBAYLA YETİNMEDİLER
Afgan polisi, Mezar-ı Şerif’teki patlamada en az dört kişinin öldüğünü bildirdi. Polis yetkilisi Muhammed Ahmedzadi, saldırının bir bisiklete yerleştirilen bombayla gerçekleştirildiğini söyledi.
 
En az 48 kişinin hayatına mal olan saldırıların ardından Kandahar kentinde de bir bombanın patladığı haberi geldi. Patlamada, üç kişi yaralandı.
 
Taliban, Afganistan’da hüküm sürdüğü 2001 yılına kadar Aşure Günü etkinlikleri düzenlenmesini yasaklamıştı. Saldırıları, Taliban veya herhangi bir militan örgüt üstlenmiş değil.
 
Irak’ta da dün Şii hacılar Kerbela kentine giderken bombalı saldırılara uğramıştı. Saldırılarda en az 28 Şii ölürken, 78 kişi de yaralanmıştı.
 
KARZAİ: BU KADAR KORKUNCU OLMAMIŞTI
 
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kabil ve Mezar-ı Şerif'te düzenlenen saldırıları kınayarak, ülkesinin ilk kez önemli bir dini günde bu kadar korkunç terör eylemlerine sahne olduğunu söyledi.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenleyen Karzai, Pakistan'ın Afgan barış sürecinde önemli bir rolü olduğunu belirtti.
 
Afgan lider, Kabil yönetiminin Pakistan ile Taliban arasında yapılacak bir görüşmeyi olumlu karşılayacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız