SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afganistan'da 31 Amerikan Askeri Öldü

A- A+ PAYLAŞ
 
Afganistan'daki NATO gücüne ait bir helikopter ülkenin orta kesimlerindeki Vardak bölgesinde düştü. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, olayda 31 ABD, 7 Afgan hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Öğlen saatlerinde bir açıklama yapan Afganistan Devlet Başkanı Karzai, düşen helikopterde bulunan 31 ABD askerinin ve 7 Afgan askerinin öldüğünü duyurdu.
 
Karzai açıklamasında, can kayıplarıyla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'ya başsağlığı diledi
 
Afganistan'da 10 yıldan fazla süredir devam eden savaşta ilk kez tek bir olayda bu kadar büyük bir can kaybı yaşanıyor.
 
NATO'DAN HENÜZ KESİN AÇIKLAMA GELMEDİ
 
Vardak makamları, Seyid Abad bölgesinde dün gece Afgan kuvvetleriyle ortak operasyon yapan helikopterin düşüş nedeninin bilinmediğini bildirirken, NATO da helikopterlerinden birinin düştüğünü teyit etmekle yetinmişti.
 
Afgan yetkililer helikopterdeki yabancı askerlerden kayıplar olduğunu kaydetmiş, Taliban militanları da NATO helikopterini kendilerinin düşürdüğünü ve helikopterin tüm mürettebatının öldüğünü öne sürmüştü.
 
8 TALİBAN MİLİTANI, 8 DE SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
 
NATO güçlerinin dün gece Taliban militanlarının toplandığı bir eve saldırı düzenlediğini söyleyen Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırıda 8 Taliban militanının öldüğünü belirtti.
 
Afganistan'da bu yıl içinde 17 koalisyon ve Afgan uçak ve helikopteri düştü.
 
Öte yandan Helmand vilayeti emniyet müdürü, NATO'nun dün düzenlediği hava saldırısında 8 sivilin öldüğünü bildirdi.
 
NATO'nun daha önce Afganistan ve Pakistan'da düzenlediği hava operasyonlarında da onlarca sivil hayatını kaybetmiş, NATO yetkilileri can kayıplarıyla ilgili özür dilemekle yetinmişti.
 
Helmand'ın Nad Ali bölgesinde dün öğleden sonra Taliban militanlarının ISAF güçlerine saldırmasının ardından NATO'nun bölgeye hava akını düzenlediği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız