SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afganlılara Kayısı Yetiştiriciliği Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Afganistan'dan Türkiye'ye gelen çiftçi heyetine Malatya'da kayısı yetiştiriciliği dalında eğitim veriliyor.

Afganistan'ın Meydan Vardak vilayetinden Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'ne gelen 9 kişilik çiftçi heyetine, Başbakanlık Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi'nin (TİKA) katkılarıyla kayısı eğitimi veriliyor.

Afganistan'ın Meydan Vardak Tarım İl Müdürü Fazıl Ömer başkanlığındaki heyete verilen eğitim hakkında bilgi veren Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, "Kardeş ülke Afganistan'dan gelen kardeşlerimize kayısı yetiştiriciliği ile ilgili tüm detayları hem teknik hem de pratik uygulamalarla anlatıyoruz. Afganistan meyveciliğinin gelişmesinde Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü olarak elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Kurum olarak hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

Meydan Vardak Tarım İl Müdürü Fazıl Ömer ise kendilerine gösterilen ilgiye hayran kaldıklarını kaydederek, "Çok büyük bir deneyim ve tecrübe kazandık. Altyapımız olmadığı için biz ülkemizde her şeyi kaybettik. Buradaki tecrübelerimizi Afganistan'da aktaracağız" diye konuştu.

Bu arada, Afgan heyetinin kayısı ile ilgili eğitiminin yanında bazı tarımsal işletmelerle tarihi mekanları da gezerek bilgi aldıkları ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız