SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afşin'den Darende'ye Koştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:02
Afşin'den Darende'ye Koştu
A- A+ PAYLAŞ
 
Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Ashab-ı Kehf'den 100 kilometre uzaklıktaki Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi'ne kadar koşan İbrahim Şahin, ultra maratonu başarıyla tamamladı. 
     
Yaklaşık 10 yıldır atletizmle ilgilenen ve daha önce de uzun mesafe koşan 48 yaşındaki Şahin, Afşin'den saat 06.00'da yola çıktı. Şahin, 9 saat 54 dakika süren koşusunun ardından Darende'deki Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaştı. 
     
Hiç durmadan 100 kilometreyi koşan Şahin, kendisine eşlik eden oğlu ve yakınlarının verdiği ''su ve meyve'' gibi ihtiyaçlarını da koşarken giderdi. Koşusunun bir kısmını sağanak altında geçiren Şahin, ıslanan formasının üstünü de koşarken değiştirdi. 
     
Ayrıca, Şahin'e, koşusu sırasında 112 Acil Servis ekipleri ile güvenlik güçleri de eşlik etti. 
     
Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaştıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Şahin, çok mutlu olduğunu söyledi. Şahin, ''Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Ashab-ı Kehf ve Somuncu Baba arasındaki birlikteliği sağlamış olduk. Amacım bu inanç yerlerini tanıtmaktır. Bu yerlerin yeterince tanıtamadığımızı düşünüyorum. Bunun yanında sporda çıtayı yükseltmek istedim. Çünkü spor barıştır, kardeşliktir'' diye konuştu. 
     
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Şanal, Darende'ye gelen Şahin'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız