SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afyon Üniversitesi'ne Malatyalı Rektör

A- A+ PAYLAŞ

Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne hemşehrimiz Prof.Dr. Ali Altuntaş atandı. Altuntaş, halen devlet üniversitelerinde rektörlük görevini üstlenen 4. Malatyalı oldu.

AFYON'A DA MALATYALI REKTÖR..
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi dekan yardımcısı iken Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne aday olan Prof.Dr. Altuntaş, en fazla oyu alan 3 isimden biri olarak, Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e teklif edilen adaylardandı. Cumhurbaşkanı Sezer, memleketi Afyon’daki üniversitenin rektörlüğüne, 3 adaydan hemşehrimiz Prof.Dr. Ali Altuntaş’ı atadı.

ALTUNTAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ..
Aslen Arguvan- Karahöyük Köyü’nden olan Prof.Dr. Altuntaş, 27 Nisan 1961’de babası Bektaş Altuntaş’ın öğretmen olarak görev yaptığı Yazıhan- Etigen (Pirinçli) Köyü’nde doğdu. Malatya’da Cengiz Topel İlkokulu’nu, Atatürk Ortaokulu’nu ve 1977’de de Turan Emeksiz Lisesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinden sonra, zorunlu hizmetini 1984- 1987 yılları arasında Balıkesir Edremit Merkez Sağlık Ocağı’nda, askerlik görevini ise 1987 yılında Genelkurmay Başkanlığı’nda yaptı. Askerlik dönüşü Kulak Burun Boğaz (KBB) ihtisasını Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Hastanesi I. Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde yapan Altuntaş, 1998’e kadar Ankara Numune Hastanesi KBB Başasistanlığı, 1998’de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Servis Şef Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999- 2005 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi KBB Anabilim Dalı kurucu Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Altuntaş, 1999’da Yardımcı Doçent, 2000’de Doçent, 2006’da da Profesör oldu. 1999- 2000 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı, 2001- 2003 yılları arasında Başhekim olarak görev yapan Altuntaş, 2005’ten itibaren de Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev aldı ve son görevi de fakültenin dekan yardımcılığıydı.

İngilizce bilen, evli ve 1 çocuk babası Prof.Dr. Altuntaş’ın; 16’sı uluslararası hakemli dergilerde, 27’si ulusal hakemli dergilerde olmak üzere toplam 43 adet bilimsel makalesi yayınlandı. Uluslararası makalelerinin 13’ünün SCI (Science Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayınlandığı belirtilen Prof.Dr. Altuntaş’ın, uluslararası 10, ulusal 43 olmak üzere 53 bildirisinin bulunduğu öğrenildi.

Yargıtay Üyesi Sami Özfırat'ın ablasının oğlu olan Prof.Dr. Altuntaş'ın iki kız kardeşinden Doç.Dr. Nurşen Öztaş'ın Hacettepe Üniversitesi kimya bölümünde, diğer kız kardeşi Mikrobiyolog Gülşen Uluca'nın da Etimesgut Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı öğrenildi. Prof.Dr. Altuntaş'ın tek çocuğu olan oğlu Muzaffer Ozan Altuntaş'ın ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olduğu bildirildi.

MALATYALI 4. REKTÖR..
Prof.Dr. Altuntaş; İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Emin Alıcı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bakır'dan sonra, devlet üniversitelerinde görevli dördüncü Malatyalı rektör oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız