SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağaç Kesilmesine Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çınar ağaçlarının kesilmesine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'den geldi.

Merkez PTT önündeki çınar ağaçlarının kesilmesinden sonra bu kez de 2. Ordu Karargahı ve Devlet Hastanesi arasındaki caddenin giriş kısmında bulunan iki çınar ağacından birisinin kökünden kesilmesine tepki gösteren ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Sorarsanız 'çürümüştü, tehlike meydana getiriyordu ' veya 'yol düzenleme ve genişletme çalışmaları', 'kökünden söküp belediye fidanlığına götürdük' diye bir uyduruk cevap vereceklerinden de eminiz. Kökü orada duruyor, tehlike meydana getirecek denli çürüme olsa, kökünde de kendisini belli ederdi. Aynı ağaç, yaz başlarında da saldırıya uğramış, bir-iki dalı kesilmişti. Tepkiler üzerine o zaman yarım bıraktıkları işi anladığımız kadarıyla şimdi tamamlamış bulunuyorlar. Sıra diğer ağaçta, o da budanarak şekilden şekle sokulmuş. Halbuki biraz olsun zirai bilgileri olanlar bilirler ki çınar ağaçlarının ne budamaya ne de başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Ağaç kendi temizliğini ve dökümünü kendisi yapar. Çınar ağaçlarının en büyük özelliklerinden birisi budur. Açıkçası, ilk başta belki de büyük bir hevesle dikilen fidanların, yıllar sonra manzarayı kapatıyor, yaprakları dökülüp pislik yapıyor, sinek-böcek oluşturuyor, budamakla gençleştiriliyor gibi gerekçelerle yok edilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Yalova'daki köşk yapılırken ağaçları kesmek isteyenlere 'Bir ağaç diktiniz mi ki, ağaç kesmeye kalkıyorsunuz. Köşkün yerini kaydırın' diyerek köşkün yapılacağı alanı değiştirdiğini belirten Turçdemir, "Ben yaptım oldu anlayışı bütünüyle yanlıştır. Bu çınarın kesilmesi de böylesi bir olaydır" dedi. Tunçdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sağ kalan çınar ağaçlarının da çevresinin betonlaştırılması sonucu köklerinin hava alamaması ve topraktan beslenmesi engellendiğinden bilinçli bir şekilde toprak olan zemine beton dökülen ağacın en kısa zamanda kuruyacağı bilmeyen yoktur sanırım. Geçmişte kendiliğinden yıkılan ağaçlardan bazıları hala beleklerimizde duruyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız