SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağaç Kesme' Destekçileri!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:15
'Ağaç Kesme' Destekçileri!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediyesi’nin yol genişletme ve yol açma çalışmalarını desteklediklerini, sadece kaldırımların geniş tutulmasına karşı olduklarını söyledi. 
 
Turgut Temelli Caddesi Arap Osman kavşağındaki esnafları beraberindeki oda başkanları ile birlikte ziyaret eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların artık kaliteli hizmet ve hijyen kurallarına uyduklarını söyleyerek, “Esnaf ve sanatkarlarıma teşekkür ediyorum. Önemli olan kaliteli ve temiz hizmet. Vatandaşlarımız çekinmeden esnafımızın işyerine gelerek gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirler” dedi.
 
Keskin, Çarmuzu bölgesindeki yol genişletme çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmede de bulanarak, Malatya Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarını desteklediklerini söyledi.
 
Keskin, “Ben, Malatya’nın yollarının dar olduğunu her zaman söylemiştim. Biraz kaldırımların geniş olmasını, yolların dar yapılmamasını dile getirmiştim. Ama bu bölgedeki yolu görünce, bu yolu açan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yıllardır bu bölgedeki beklentimiz bir kuşak yolunun açılmasıydı. Bu kuşak yollar açıldığı zaman bölgenin daha da değerleneceğini ve ulaşımında bu bölgede rahat sağlanacağını ifade ediyorduk" diye konuştu.
 
Çarmuzu yolunun genişletilmesi ve Arap Osman kavşağının genişletilmesinin, bölgeye yeni bir semt havası verdiğini kaydeden Şevket Keskin, "Belediye Başkanından isteğimiz, bu yolları açarken 30-40 metre açsın, hiç korkmasın. Yollar açıldığı zaman şehrin güzelliği ve büyüklüğü ortaya çıkar. Bir şehri kalem üzerinde yapmak önemli değil. Bu bölgede Karakaya Baraj Gölü’ne kadar 2 tane kuşak yolunun açılması ve sahil yolunun konulması lazım. Şoför Okulu’nun yeni bir alt merkez için alınması lazım. Belediye Başkanımızı bu konuda takdir ve tebrik ediyoruz. Bu yolda kaldırımları genişletmeden yolu 4 şeritli yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Keskin, ağaçların kesilmesi ile ilgili tepkilere ise şöyle cevap verdi:
 
“Yollar bir kez açılır. Merkezin içindeki ağaçlar kesildiği zaman çok kıyametler kopartıldı, bizde söyledik. Ama bugün o ağaçlar tekrar yeşillendi. Ama bu yol 30 yılda, 50 yılda bir açılır, ama ağaç 30 yılda değil 15 yılda tekrar eski halini alır. Güzel işlerinde Belediye Başkanına destek vermemiz lazım. Her şey eleştiri ile olmaz. Geleceksin eski halini göreceksin, bugünkü haline göreceksin, hakkı olana hakkını vereceksin. Belediye Başkanımızı buradan tebrik ediyoruz. Ancak kaldırımları geniş tutup, yolu dar yapmalarını her zaman eleştirdim. Böyle bir çalışmayı herkes desteklemelidir.”
 
Esnafın kazı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı şikayetlerine de destek veren Keskin, “Belediyemizden önce bir bölgeyi yapıp, ondan sonra ikinci bölgedeki çalışmaya başlamasını istiyoruz. Bu milleti ve bu vatandaşı yaz döneminde tozda toprakta bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuya da Başkanımıza ileteceğiz” diye konuştu.
 
Keskin, kazı yapılan yollarda tozlanmaya karşı sulama yapılması için, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a konuyu ileteceklerini söyledi.
 
MÜHENDİS VE MİMAR DESTEĞİ..
Bu arada Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, yol genişletilmesi amacıyla kesilen ağaçlar için belediyeye destek verdi. 
Mimarlar Odası Başkanı Osman Coşkun, ağaçların kesildiği bölge Çarmuzu Mahallesi yolunda, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten ile birlikte basın açıklaması yaptı.
 

Bedir Özten, yaptığı açıklamada, “Bizler çevre yolunun alt tarafının gelişmediğinden bahsediyorduk. Şimdi yerel yönetimin bazı çabalarda bulunmasını istiyorduk. Tabi altyapı konusunda en önemli konu yol konusudur. Bizler bu yolun genişletilmesini istiyorduk. Yolun genişlemesi için de ağaçların kesilmesi gerekiyordu. Beklentimiz, yapılan yeni yollara ağaçların tekrardan dikilmesi” şeklinde konuştu.
 

"Daha önce, çevre yolunun altına belediyemiz üvey evlat muamelesi yapıyor diyerek, belediyeyi eleştiriyorduk" diyen Osman Coşkun, "Belediyemiz bu bölgede yol açma çalışması yapıyor. Çevre yolunun altında cazibe merkezlerinin oluşturulabilmesi için yol yapılmadan burayı cazibe merkezi haline getirmemiz mümkün değil. Tabi yol genişletme çalışmaları yapılırken beraberinde mutlaka bazı sıkıntılar olacaktır. Belirli yerlerde ağaçlar kesildi. Mahalle halkının olumlu ya da olumsuz tepkileri oldu. Tabi bizlerde yol genişletme çalışmalarında ağaçlar kesilsin demiyoruz ama, yolların genişletilmesi için bu ağaçların kesilmesi gerekiyordu. Yeni yollar yapıldığı zaman, gerek orta refüjler olsun gerek de kaldırımlar olsun ağaçlar dikilecektir” ifadelerini kullandı.
 

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu da, “Malatya Belediyesi’nin yapmakta olduğu yol çalışmalarına, İnşaat Mühendisleri Odası olarak destek veriyoruz. Ağaçların kesilmesi tabi bizi de üzmekte ama gülü seven dikenine katlanır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız