SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağaç Sevgisi Öne Geçti"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:37
A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında toplanan Malatya İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Vilayet binası arkasında bulunan Vilayet parkındaki kurumuş ağaçların sökülmesi ile ilgili Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporu okundu. Raporda, “Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak gerek Mahallinde ve gerekse Malatya Orman işletme Müdürlüğüne sunulan dilekçeye istinaden komisyonumuza vermiş olduğu inceleme raporunda 30 adet ağacın birçok yerinde yaralamaların olduğu, estetik yapılarının olmadığı, ağaçların formunun bozuk olduğu, genelinde kurumalar olduğu ve vasfını yitirdiğinden araçların kesilmesinde bir sakıncanın olmadığı komisyonumuzca tespit edilmiştir” denildi.

Meclis üyesi Vahap Altınok ise, park işletmesi hizmet verirken ağaçların yeşil olduğunu, yol genişletme çalışması sırasında ağaçların kasti yaralanması nedeniyle kuruduklarını söyledi.

Arguvan’da Belediyenin ağaç kesmesi ile ilgili konuşan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç de, yol çalışması nedeniyle ağaçların kaldırıldığını bildirirken, Arguvan üyesi Naki Düzova ise, Arguvan’da ağaçların kesilmediğini, başka yere nakil edildiğini ileri sürdü.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, son günlerde ağaç kesme olayının gündeme gelmesiyle ilgili, “Her nedenle, ağaç sevgisi insan sevgisinin önüne geçti. Vilayet binası arkasında bulunan Vilayet parkında yol genişletme çalışması ve peyzaj düzenlemesi çalışmaları başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Rıza Sinanoğlu ise, komisyon raporu hazırladıklarını ancak, Vilayet Parkındaki konunun mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesi nedeniyle, kurumuş ağaçların dahi kesilemediğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, komisyon tarafından hazırlanan hayvancılıkla iştigal eden yetiştiricilerin aldığı krediyi ödemede zorluk çektiği, geçmiş yıllarda et ve süt fiyatlarında yaşanan sıkıntının 2013 yıla tesir ettiği, yetiştiricinin ödemesi gereken Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların faizsiz 2014 yılına ertelenmesi için gerekli çalışmanın yapılması yönündeki rapor eksik bulunarak, daha detaylı olarak yeniden hazırlanmasına karar verildi.

Merkez Sütlüce köyünde yapılmakta olan okula İl Genel Meclisi adının verilmesi konusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesi kabul edildi.

Meclis üyesi Naki Düzova, bilinçsiz avcılık yüzünden kekliklerin avlanması nedeniyle çekirgelerin arttığını belirterek, Malatya’da 5 yıl av yasağı getirilmesi teklifinde bulundu. Konu incelenmek üzere Çevre Komisyonu'na havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız