SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağaç Yerine Beton Travers

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 2006 yılı içinde planlanan demiryollarının iyileştirmesi ve bakımları çerçevesinde, 5. Bölge Müdürlüğü bölgesindeki çalışmaların ilk etabı Kapıdere-Gölbaşı arasındaki rayların çürümeye yüz tutmuş ağaç traverslerinin beton traverslerle değiştirilmesi ile başlatıldı.

Bu nedenle düzenlenen törene 5.Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu ve Bölge Müdürlüğüne bağlı birim amirlerinin yanı sıra Kapıdere köylülerinin de katıldığı bir törenle başlatıldı.

Tatlısu, “ TCDD tarafından planlanan ve demiryollarının iyileştirilmesi hedef alınan çalışmaların ilk etabını Bölge Müdürlüğümüze bağlı Kapıdere-Gölbaşı güzergahı arasında başlattık. Bu güzergahta 1982 yılından beri tek çivi çakılmamış, aradan geçen süre zarfında raylarımız ve traverslerimiz bakımsız kaldığından dolayı tehlike arz etmeye başlamıştı. İlk etapta can ve mal emniyeti bakımından ciddi tehlike arz eden kuplardaki (viraj) traverslerin değişimi ile başladık. Değiştireceğimiz traverslerin adedi 10.000 civarındadır.

5 adet iş makinesiyle yaklaşık 100 işçinin çalışacağı proje, 1 ayda tamamlanacak. Değiştirme çalışmalarında öncelik viraj bölümlerine verilecek ve ortalama 40 kilometre olan tren hızları bu alanlarda 70 kilometreye kadar çıkacak. Bu işin yaklaşık bedeli 400 bin YTL (400 milyar TL) civarında olup tamamıyla Bölge Müdürlüğünün ekipmanları ile gerçekleştirilecek” dedi.

Bu arada, demiryolu çalışmalarında geçici işçi olarak istihdam edilen Kapıdere Köyü sakinlerinden 60 kişi işe başlamanın mutluluğunu yaşadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız